29 Μαρτίου 2016

"Αδρανείς οι τομογράφοι PET/CT για τους καρκινοπαθείς της Μακεδονίας και Θράκης"

Στην μη λειτουργία των δύο τομογράφων PET/CT στα νοσοκομεία "Θεαγένειο" και "Παπαγεωργίου" αναφέρθηκε με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα, 29 Μαρτίου 2016, στην Βουλή ο  βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.


Ο βουλευτής επισημαίνει στην Ερώτησή του ότι παρά την εγκατάσταση και των δύο μηχανημάτων PET/CT στα δύο προαναφερόμενα νοσοκομεία, έως σήμερα κανένα από τα δύο δεν λειτουργεί. Παραμένουν αδρανή τόσο εξαιτίας ελλείψεων σε προσωπικό όσο και λόγω ελλείψεων κατάλληλου υλικού απαραίτητου για την λειτουργία του τομογράφου.

"Το πολύτιμο αυτό μηχάνημα επιτρέπει τον εντοπισμό της νόσου έγκαιρα και με μεγαλύτερη ακρίβεια και η εγκατάστασή του στα νοσοκομεία «Θεαγένειο» και «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης και μειώνει αισθητά την ταλαιπωρία και το οικονομικό κόστος το οποίο επωμίζονταν επί πολλά χρόνια οι ασθενείς γιατί αναγκάζονταν να μεταβαίνουν στην Αθήνα ή να απευθύνονται σε νοσοκομεία γειτονικών χωρών προκειμένου να υποβληθούν στην συγκεκριμένη εξέταση", τονίζει ο Κ.Γκιουλέκας.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης ερωτά τον Υπουργό Υγείας για τους λόγους που δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία έως σήμερα τα δύο αυτά σημαντικά μηχανήματα, καθώς και για τις ενέργειες (κάλυψη προσωπικού και κατάλληλου υλικού) προκειμένου να λειτουργήσουν πλήρως τα δύο μηχανήματα PET/CT στα νοσοκομεία «Θεαγένειο» και «Παπαγεωργίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !