29 Μαρτίου 2016

400 πρόσφυγες και στη Νέα Καρβάλη Καβάλας

Η προθεσμία παραχώρησης του εκθεσιακού κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη για τη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών εκπνέει στις 31 Μαρτίου 2016. Ήδη, με τη συμμετοχή του Δήμου Καβάλας και του ελληνικού στρατού
διαμορφώνεται ο χώρος φιλοξενίας στην περιοχή της «Άσπρης Άμμου», όπου θα μεταφέρονται, πλέον, έως τετρακόσια άτομα για προσωρινή διαμονή. «Θεωρώ ότι ο χώρος που επιλέχθηκε είναι ιδανικός για τον σκοπό αυτό», είπε η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016.
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα μένουν σε σκηνές των έξι έως οκτώ ατόμων και ο χώρος, που θα διαθέτει ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρικό ρεύμα και διαδίκτυο, θα φυλάσσεται από την Ελληνική Αστυνομία. Την αντίθεση της παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών», για την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου, εξέφρασε ο επικεφαλής, Άρης Βέρρος, ο οποίος πρότεινε ως πιο κατάλληλο χώρο φιλοξενίας το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα. Η θέση του, επίσης, περί ενσωμάτωσης των προσφύγων και των μεταναστών στον κοινωνικό ιστό της πόλης και ευρύτερα της χώρας, προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων δημοτικών συμβούλων, όπως του Θόδωρου Τζατζάρη, ο οποίος μίλησε για σχέδιο ισλαμοποίησης της βόρειας Ελλάδας και του Νίκου Κιοσέ, ο οποίος έθεσε θέμα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών, από την αθρόα και ανεξέλεγκτη είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη χώρα.
Στη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε η δήμαρχος Καβάλας στο δημοτικό συμβούλιο, ακόμα, αναφέρθηκε στα χρηματικά ποσά που δαπάνησε ο Δήμος τα έτη 2014 και 2015 για την κοινωνική πολιτική. Δηλαδή, την επιχορήγηση στο Νομικό Πρόσωπο «Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή», στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο», στις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για τις αποδοχές των εκτάκτων υπαλλήλων, για το βοήθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και για την προμήθεια ξύλων στους άπορους δημότες. «Τα ποσά είναι μεγάλα. Δεν υπάρχει άλλος Δήμος στην Ελλάδα που να έχει δώσει τέτοια ποσά», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !