29 Μαρτίου 2016

«Αποτεφρωτήριο Νεκρών Μαραθώνα: Μια σχιζοφρενική απόφαση της πλειοψηφίας Ψηνάκη»

«Όλα τα έχει λύσει ο… Δήμαρχός μας, ανακάλυψε στο τέλος πως η ανάπτυξη θα έρθει με αποτεφρωτήριο. Πήγε λοιπόν και βρήκε το εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο ΚΤΕΟ στο Κάτω Σούλι και αποφάσισε να το κάνει …αποτεφρωτήριο νεκρών. Η απόφαση ζητάει από την περιφέρεια να παραχωρηθεί το ΚΤΕΟ για να γίνει χώρος αποτέφρωσης νεκρών, γιατί «μία τέτοια δραστηριότητα θα φέρει έσοδα στο Δήμο Μαραθώνα». Στη συζήτηση φάνηκε, και σε αυτό συμφώνησε και η πλειοψηφία ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ. Μπορεί να ανήκει:
1. Στο Υπουργείο Συγκοινωνιών.
2. Στο Δήμο Μαραθώνα
3. Στην Περιφέρεια.
Παρά όλα αυτά η πλειοψηφία επέμενε, και τελικά τα κατάφερε να περάσει απόφαση που να ζητάει παραχώρηση από την περιφέρεια ενός κτηρίου που μπορεί να μην της ανήκει! Η συζήτηση βέβαια είχε και άλλα επιχειρήματα - μαργαριτάρια: ότι τελικά στην Ελλάδα θα γίνουν δύο αποτεφρωτήρια, ένα στη Βόρειο Ελλάδα και ένα στο Μαραθώνα και ότι περίπου 50% των εκλιπόντων θα προτιμάνε την καύση. Αυτά σημαίνουν σε αριθμούς: 80.000 κηδείες το χρόνο, 40.000 καύσεις, 20.000 στο Μαραθώνα δηλαδή 54 την ημέρα, επί 6 ώρες που θέλει η κάθε καύση, η κάθε μέρα έπρεπε να έχει 328 ώρες!!!
Η Δύναμη Πολιτών επέμενε πως πρέπει να λυθεί μια και καλή το θέμα του κοιμητηρίου με επιστημονικό καθορισμό θέσης όπου θα μπορούν απρόσκοπτα να τελούνται οι νεκρώσιμες τελετές και εκεί θα έπρεπε να τοποθετηθεί και το αποτεφρωτήριο. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ!
Η συζήτηση είχε και άλλα φαιδρά, ο κ. Δήμαρχος αποκάλεσε «ηλίθιους» έντεκα πολίτες που ασχολούνται με τους πρόσφυγες ενώ ξεπεράστηκε από αντιδήμαρχό του με τους χαρακτηρισμούς «βλάκα» και «άντε και γ……» που απεύθυνε δημόσια προς σύμβουλο της αντιπολίτευσης.
Μετά από όλα αυτά τι να ευχηθούμε, λόγω των ημερών στην Psinakis Administration; Χρόνια Πολλά; Θα ήμασταν υποκριτές. Αντ’ αυτού λέμε, κ. Ψηνάκη, δεν παίρνετε τον Μάραθον φουντέισον και τη Λεγεώνα του Μαραθώνα να πηγαίνετε σιγά - σιγά; Όποιος σύμβουλος και να αναλάβει στη θέση σας, τόσο χάλια, δεν θα καταφέρει να κάνει τα δημοτικά ζητήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !