12 Ιανουαρίου 2017

Θεαγένειο: Συναγερμός για τις χημειοθεραπείες



Συναγερμός» στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο. Την απόσυρσή τους από τη διάλυση των κυτταροστατικών φαρμάκων, που χρησιμοποιούνται για τις χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών, αποφάσισαν οι νοσηλευτές του.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεαγένειο, η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ από τις 23 Ιανουαρίου. «Από το 2008 έχουν ανατεθεί στους νοσηλευτές, με εντολή της τότε διοίκησης του νοσοκομείου μας, και για... προσωρινά, η διάλυση και παρασκευή των χημειοθεραπειών» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Οπως υποστηρίζουν, η παραπάνω απόφαση οδηγεί σε παράνομη εμπλοκή των νοσηλευτών στη διάλυση των χημειοθεραπειών και τη μη ύπαρξη Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Φαρμάκων (ΚΜΔΦ) στην ευθύνη του νοσοκομειακού φαρμακείου. «Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

Το σωματείο των εργαζόμενων του Θεαγενείου επανειλημμένα έχει ενημερώσει για τα παραπάνω και έχει απαιτήσει τόσο από τις διοικήσεις όσο και από το υπουργείο Υγείας να δοθεί λύση στο πρόβλημα, δηλαδή τη λειτουργία ΚΜΔΦ στο νοσοκομείο μας με ευθύνη εξειδικευμένου προσωπικού» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι προσθέτουν ότι η ύπαρξη ΚΜΔΦ και η λειτουργία της από εξειδικευμένο προσωπικό έχουν πολλαπλά οφέλη τόσο για τους ασθενείς και τους εργαζομένους όσο και για την εξοικονόμηση πόρων, αφού θα περιοριστεί η κατασπατάληση των φαρμάκων.

http://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !