19 Ιανουαρίου 2017

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων - Δήμου Κατερίνης



Στην παροχή οργανωμένης κοινωνικής φροντίδας στους ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και δεν έχουν τη δυνατότητα της καθημερινής υποστήριξης από το οικογενειακό τους περιβάλλον, συμβάλλει η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Κατερίνης.

Επιπλέον, στην παροχή υπηρεσιών σε μοναχικά άτομα, που δεν έχουν τη φροντίδα των συγγενών.

Πρόκειται για μία ανοικτή δομή δωρεάν ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων, η οποία στεγάζεται σε κτίριο δίπλα από τον Άγιο Χαράλαμπο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, ενώ η λειτουργία της εντάσσεται στη ΔΗΚΕΔΗΚ.

«Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, τώρα που όλο περισσότεροι δημότες στηρίζονται στις κοινωνικές δομές, ο Δήμος Κατερίνης με συντονισμένες ενέργειες φροντίζει να είναι δίπλα στους συνανθρώπους μας και να προσφέρει ουσιαστικό έργο ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας, ιδιαίτερα στις ασθενέστερες, στις πιο ευπαθείς ομάδες. Για εμάς η κοινωνική συνοχή και η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.




«Συνεχής προσπάθεια του Δήμου και της ΔΗΚΕΔΗΚ, μέσω του ΚΗΦΗ είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των εξυπηρετούμενων ηλικιωμένων. Με τον τρόπο αυτό, συμβάλλουμε στην εναρμόνιση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των μελών του οικογενειακού περιβάλλοντος των ηλικιωμένων, καθώς και στη διαφύλαξη της οικογενειακής αλληλεγγύης» τονίζει από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ, Θωμάς Παπαδημητρίου.





ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΗΦΗ




Το ΚΗΦΗ Δήμου Κατερίνης παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φιλοξενίας καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 έως 15:00), σε 19 συμπολίτες μας. Ειδικότερα παρέχει: νοσηλευτική φροντίδα, φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης, ατομική υγιεινή, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων κ.α.




Παράλληλα, διοργανώνεται σειρά εκδηλώσεων και εξωτερικών δραστηριοτήτων (εκκλησιασμός κ.α.).




ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ




Στο ΚΗΦΗ (Δ/νση: Αγίου Χαραλάμπους 4 Τηλ. 23510 20095) απασχολούνται 2 Επιμελήτριες, 1 Νοσηλεύτρια, καθώς και βοηθητικό προσωπικό.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !