15 Δεκεμβρίου 2016

«11ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας / 1ος αγώνας Melindra Trail»




Την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, ο «11ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας», ο οποίος πραγματοποιείται κάθε χρόνο την 2η Κυριακή του Δεκεμβρίου και ο «1ος Melindra Trail 2016» από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μαραθώνιος Ολύμπου».




Ο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας» είναι αγώνας ορεινού τρεξίματος 22,3Km στον όγκο του Ολύμπου, με εκκίνηση και τερματισμό το ανοικτό θεατράκι στο πάρκο του Λιτόχωρου.

Η φετινή νέα διαδρομή διαμορφώθηκε στα 22,3Km. με 1730m. θετικής υψομετρικής. Να σημειωθεί πως η αλλαγή αυτή κρίθηκε εκ των ων ουκ άνευ για τη συνέχιση του αγώνα, λόγω του γεγονότος ότι διέσχιζε την ζώνη Α' του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Ο παρθενικός Melindra Trail αποτελεί έναν αγώνας ορεινού τρεξίματος 5Km.



Η διοργάνωση φέτος φιλοξένησε πάνω από 650 αθλητές (527 στον αγώνα του Χειμωνιάτικου Ενιπέα και 135 στον αγώνα Melindra Trail), οι οποίοι απόλαυσαν μια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη ημέρα δίπλα στο φαράγγι του Ενιπέα.



Δυναμική ήταν για ακόμα μία χρονιά η παρουσία του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης, το οποίο ανέλαβε την Υγειονομική-Διασωστική κάλυψη του αγώνα καθώς και την οργάνωση και διεκπεραίωση των επικοινωνιών. Με δυναμικό σαράντα πέντε Εθελοντών- Εθελοντριών, κατανεμημένων σε ομάδες σε όλο το μήκος της διαδρομής, με πλήρης οργανωμένους υγειονομικούς σταθμούς στον τερματισμό και στο παλιό Μοναστήρι του Αγ. Διονυσίου, καθώς και με την παρουσία 2 Εθελοντών Ιατρών, εξασφαλίστηκε η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά κάθε περιστατικό που προέκυψε.



Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης (http://www.olympus-marathon.com/index.php?name=News&file=article&sid=352), εκφράζοντας την προσήλωση της στην ασφάλεια των αθλητών κατά τη διάρκεια του αγώνα, ευχαρίστησε με το δικό της μοναδικό τρόπο όλους τους Εθελοντές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης για την συμμετοχή τους στον αγώνα.



Η Εθελοντική Διοίκηση του Τμήματος, συγχαίρει όλους τους Εθελοντές και Εθελόντριες για την άψογη παρουσία τους, αλλά και για την αποτελεσματικότητά τους όπου χρειάστηκε να επέμβουν.



Ευχαριστεί δε ιδιαίτερα την οργανωτική επιτροπή του OLYMPUS MARATHON για την πολυετή άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη που δείχνει στην ομάδα του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης, στην οποία τα τελευταία χρόνια αναθέτει την ασφάλεια των αγώνων που διοργανώνει καθώς και για την σημαντική υλικοτεχνική βοήθεια που παρέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !