24 Οκτωβρίου 2017

Πίνετε αλκοόλ για να μαθαίνετε καλύτερα… ξένες γλώσσες



Μια κοινή διεπιστημονική έρευνα κόμισε και πάλι καρπούς ζηλευτούς.

Αυτή τη φορά ήταν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, του Μάαστριχτ και του λονδρέζικου King's College που δημοσίευσαν ένα άρθρο στην επιθεώρηση «Journal of Psychopharmacology» που αποκάλυψε μια καλά κρυμμένη αλήθεια.

Οι επιστήμονες πήραν 500 Γερμανούς (ή που είχαν τη γερμανική γλώσσα ως μητρική τους) που μάθαιναν ολλανδικά και κάποιους τους πότισαν αλκοόλ και κάποιους άλλους μη αλκοολούχα αφεψήματα. Και μετά τους ζήτησαν να κάνουν μια κουβεντούλα στα ολλανδικά, την οποία ηχογραφούσαν.

Τα ευρήματα μάς λένε πως όσοι είχαν λάβει τη μικρή δόση αλκοόλ σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις, καλύτερες από κάθε νηφάλιο Γερμανό δηλαδή, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορούσε στην προφορά!



Ο δρ Fritz Renner του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ είπε στο «Science Daily»: «Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι οι συμμετέχοντες σε αυτή την έρευνα κατανάλωσαν μικρές ποσότητες αλκοόλ. Υψηλότερες δόσεις κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να μην έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην προφορά μιας ξένης γλώσσας».

Ένα ποτηράκι αλκοόλ φαίνεται να βελτιώνει λοιπόν την ικανότητά μας να μιλάμε μια δεύτερη γλώσσα, κάτι που επιβεβαίωσε και η Inge Kersbergen του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, παρά το γεγονός πως παραδέχτηκε πως δεν έχουν ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό. Πόσο μάλλον που το αλκοόλ επηρεάζει τις γνωστικές και κινητικές λειτουργίες…

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !