9 Σεπτεμβρίου 2016

5.000 τζιχαντιστές του ISIS ζουν ανάμεσά μας

Σε 5.000 υπολογίζονται σύμφωνα με νεώτερα επίσημα στοιχεία οι τζιχαντιστέςμέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που ζουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η αποκάλυψη έγινε σε ένα συνέδριο με θέμα η «Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφαλείας» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

Εκεί επίσης ειπώθηκε ότι η πλειονότητα των τζιχαντιστών που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολίτες ευρωπαϊκών κρατών.
Οι ειδικοί στο συνέδριο συζήτησαν σχετικά με την αποτυχημένη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ασφάλεια, συμφωνώντας ότι τρομοκράτες, που είναι διασκορπισμένοι και στις 28 χώρες της ΕΕ, φιλοδοξούν να πραγματοποιήσουν ακόμα πιο θανατηφόρες επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Στο συνέδριο ασκήθηκε δριμεία κριτική στην έλλειψη συνεργασίας και συντονισμού των υπηρεσιών ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Οι απειλές αυτές, στην Ευρώπη τουλάχιστον, οφείλονται σε δυσλειτουργικές τοπικές πολιτικές, παρά σε εξωτερικούς παράγοντες», είπε ο Τζέρεμι Σαπίρο, διευθυντής έρευνας Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ασφαλιστούν τα σύνορα των χωρών της ΕΕ, ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Μ. Μπάρνιερ είπε στη σύνοδο ότι η προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη θα μπορούσε πιθανά να αξιοποιηθεί από τους τρομοκράτες που ίσως να εισέρχονται στην Ένωση υποκρινόμενοι τους πρόσφυγες.
«Υπάρχουν 250.000 Σύροι στη Λιβύη που περιμένουν την ευκαιρία να διασχίσουν τη θάλασσα και περίπου 3 εκ. πρόσφυγες από τη Συρία στην Τουρκία, δίχως να αναφέρω εκείνους στον Λίβανο και στην Ιορδανία, οπότε δεν έχει τελειώσει», είπε ο Μπάρνιερ.
Μεγάλοι αριθμοί προσφύγων που εγκαταλείπουν εμπόλεμες ζώνες στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική καταφτάνουν στην Ευρώπη αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.
Οι περισσότεροι ακολουθούν θαλάσσιες οδούς για να εισέλθουν στην Ένωση.
Από την άλλη πλευρά, πολλοί μετανάστες ή νεαροί παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ευρώπη και είναι πολίτες χωρών της Ένωσης εντάχθηκαν στους τρομοκράτες τα τελευταία χρόνια.
Τον Φεβρουάριο του 2016 η Europol υπολόγισε ότι τουλάχιστον 30.000 τζιχαντιστές προερχόμενοι από 100 χώρες είχαν ταξιδέψει μέχρι τη Συρία και το Ιράκ, από το 2011, για να ενταχθούν σε κάποια ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες που επιστρέφουν στις χώρες προέλευσής τους, ως εμπειροπόλεμοι βετεράνοι, είναι οι περισσότερο ύποπτοι για τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων.
Οι τζιχαντιστές που χτύπησαν το Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, σκοτώνοντας 130 πολίτες, ήταν οι περισσότεροι κάτοικοι Βελγίου.
Τον Μάρτιο του 2016, οι τρομοκράτες που χτύπησαν τις Βρυξέλλες σκοτώνοντας 34 ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμα 200, ήταν επίσης κάτοικοι Βελγίου.
Το Βέλγιο αποτελεί τη σφηκοφωλιά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με τη μεγαλύτερη στρατολόγηση τζιχαντιστών να γίνεται στο έδαφός του. Μιλάμε για την ίδια χώρα που φιλοξενεί στις Βρυξέλλες την πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το αρχηγείο του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !