3 Αυγούστου 2016

Βανδαλισμοί στο κέντρο της Ελασσόνας!

Του Γιάννη Μουκίδη
Ήταν τις πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης, όταν διερχόμενοι από την κεντρική πλατεία της Ελασσόνας και οι «ταξιτζήδες» που βρίσκονταν στην παρακείμενη «πιάτσα» των ταξί, έβλεπαν έκπληκτοι να έχουν... «ξηλωθεί» πολλά πλακίδια από το «βάθρο» - περιβάλλοντα χώρο, όπου βρίσκεται «στημένος» ο ανδριάντας του ήρωα Νικοτσάρα!
Οι άγνωστοι δράστες, προφανώς έδρασαν τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης προς την Πέμπτη, και παραμένει άγνωστο εάν έδρασαν προγραμματισμένα και μεθοδευμένα ή βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών.
Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, οι άγνωστοι για την ώρα δράστες λειτούργησαν με «χειρουργικό» τρόπο και η εικόνα, που άφησαν πίσω τους, σίγουρα δεν τιμά την πόλη και βέβαια προκαλεί την έντονη ανησυχία και αγανάκτηση των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας.
«Σταχυολογώντας», από τα όσα είπαν στην «Ε», άτομα της ελασσονίτικης «πιάτσας»: «Δεν πάμε καθόλου καλά. Τι άλλο θα δούμε;». «Όποιοι και να είναι... τι τους έφταιγαν αυτά τα πλακάκια;». «Πρέπει να ντρέπονται». «Θέλω να ξέρω, θα έκαναν κάτι τέτοιο στο σπίτι τους;». «Απαράδεκτες συμπεριφορές». «Δυστυχώς, κάποιοι από την κοινωνία που ζούμε, έχουν στο μυαλό τους να καταστρέψουν, να κάνουν ζημιές. Απαράδεκτο». «Πρέπει να σεβόμαστε τη δημόσια περιουσία». «Αυτά δεν είναι καλά δείγματα, για το πού βαδίζει η κοινωνία μας. Αφορμή να προβληματιστούμε».
Ήδη, τα συνεργεία του Δήμου Ελασσόνας προχωρούν στην επιδιόρθωση της ζημιάς. Το σημείο όπου χτύπησαν οι «βάνδαλοι» και η ζημιά που προκάλεσαν, είναι στο κεντρικό σημείο της Ελασσόνας και φαίνεται με την πρώτη ματιά του επισκέπτη της πόλης. Άλλωστε, είναι γνωστό, ότι συχνά στο συγκεκριμένο σημείο της ζημιάς βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες διερχόμενοι και επισκέπτες αφού τους προσελκύει ο ανδριάντας του Νικοτσάρα, ως φωτογραφικό ενθύμιο από την Ελασσόνα.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Ευαγγέλου, που προφανώς ιδιαίτερα ενοχλημένος τόνισε:
«Με πολύ κόπο και απίστευτη δουλειά από τις υπηρεσίες του Δήμου μας, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις υποδομές που είναι απαραίτητες για την Ελασσόνα μας. Δυστυχώς όμως υπάρχουν κάποιοι που δεν σέβονται τη δημόσια υπηρεσία, θεωρώντας προφανώς πως δεν είναι και δικιά τους. Με μεγάλη μου λύπη είδα σήμερα τους βανδαλισμούς στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Ας προστατεύσουμε όλα όσα μας περιβάλλουν. Ανήκουν σε όλους μας...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !