3 Αυγούστου 2016

«Είναι και νόμιμο και ηθικό», απαντά ο Φίλης για τη μετάταξη της Περιστέρας Μπαζιάνα

Απαντήσεις έδωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης για τη μετάταξη της συζύγου του Πρωθυπουργού στο ΕΜΠ. «Είναι και νόμιμο και ηθικό», τόνισε ο Ν. Φίλης ξεκαθαρίζοντας ότι η λίστα με τις μετατάξεις ήρθε από το ΕΜΠ και ο υπουργός δεν μπορούσε να μην την υπογράψει.

Με αφορμή αναφορές και ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως η σύζυγος του πρωθυπουργού «είχε όλα τα επιστημονικά εφόδια, την αυτοδύναμη διδακτική εμπειρία για να πάει σε μία θέση με αυξημένες υποχρεώσεις».
«Είναι και νόμιμο και ηθικό. Να σταματήσει η φτήνια. Είναι και νόμιμο και ηθικό και δεν το κρίνει ο υπουργός. Εγώ δεν έχω δικαίωμα να κόψω, υπάρχει κατάσταση που έχει έρθει από το ΕΜΠ. Λυπάμαι για το εισαγγελικό ήθος σας», τόνισε ο Ν. Φίλης απευθυνόμενος στον Γ. Αντωνιάδη.
Ο βουλευτής της ΝΔ συνέχισε να φωνάζει και ο υπουργός Παιδείας του επεσήμανε: «Απαντώ με υπηρεσιακό τρόπο, δεν κάναμε τίποτε περισσότερο από ότι κάναμε για εκατοντάδες άλλους. Είναι φτηνό και ανήθικο να συζητάμε γι’ αυτό».
«Ελάτε κ. Αντωνιάδη, τα λίγα λεπτά δημοσιότητας έχουν περάσει για εσάς», κατέληξε ο υπουργός ενώ διέκοψε και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου η οποία ρωτούσε «επειδή είναι γυναίκα πρωθυπουργού δεν πρέπει να έχει καριέρα και επάγγελμα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !