10 Φεβρουαρίου 2015

"Εκπληκτική¨Επιστημονικά τεκμηριωμένη η ομιλία του Ιατρού Γενετιστή Δρ. Κων.νου Πάγκαλου

«Είναι το DNA η κρυστάλλινη σφαίρα που προβλέπει το μέλλον μας;» το θέμα της ομιλίας από τον Ιατρό- Καθηγητή Γενετικής κ. Κωνσταντίνο Πάγκαλο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστημίο
Κατερίνης. Με πολύ ωραίο και κλασικά μελωδικό τρόπο την εκδήλωση «άνοιξε» η ορχήστρα του συνόλου εγχόρδων κλασικής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης υπό τη διεύθυνση του κ. Νίκου Κουνατίδη.
Ο καθηγητής κ. Πάγκαλος μας εισήγαγε στην ειδικότητά του, τη Γενετική, με επιστημονικό και κατανοητό τρόπο και εξήγησε την αρχή της από την Παιδιατρική και στη συνέχεια από τη Μαιευτική- λόγω κληρονομικότητας- καθώς και τη δυναμική επέκτασή της σε όλες τις ειδικότητες της Ιατρικής. Η δυναμική της πορεία οφείλεται στην επιστημονική ανακάλυψη- εδώ και λίγες δεκαετίες- ότι όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί προγραμματίζονται από βιολογικό λογισμικό που γράφεται στο DNA.Απλά τα 23 ζεύγη χρωματοσωμάτων είναι «πακεταρισμένα» στον πυρήνα και αποκρυπτογραφούνται, και αν κατά τη χαρτογράφησή τους αποδειχθεί μετάλλαξη αποκαλύπτεται ασθένεια π.χ. μεσογειακή αναιμία, κυστική ίνωση και άλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !