1 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση στην Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης



1517-2017 ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 500 ΧΡΟΝΙΑ

ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Τ​​ο 2017 εορτάζονται σε όλο τον κόσμο τα 500 χρόνια από τη θρησκευτική Μεταρρύθμιση του Μαρτίνου Λούθηρου, ο οποίος στις 31 Οκτωβρίου του 1517 θυροκόλλησε τις 95 θέσεις του ενάντια στην πώληση συγχωροχαρτιών, πράξη που οδήγησε σε συνολική ρήξη με την Καθολική Εκκλησία. Αυτή θεωρείται συμβολικά η γενέθλια πράξη του προτεσταντισμού.

Στις επετειακές εκδηλώσεις συμμετέχουν άνθρωποι κάθε πνευματικής και κοσμοθεωρητικής κατεύθυνσης καθώς ο Λούθηρος και ο προτεσταντισμός διαμόρφωσαν καθοριστικά την πολιτιστική φυσιογνωμία της Ευρώπης και, σχεδόν αποκλειστικά, της Αμερικής. Η Μεταρρύθμιση επηρέασε συνολικά τη χριστιανική συνείδηση. Μεταξύ άλλων, ανέδειξε τη σημασία της Βίβλου για τη ζωή και τη σκέψη των ανθρώπων, ενώ πρόβαλε και τόνισε τον προσωπικό χαρακτήρα της πίστης και της σχέσης με τον Θεό.

Η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης διοργανώνει Επετειακή Εκδήλωση για τα 500 χρόνια από τη θρησκευτική Μεταρρύθμιση του Μαρτίνου Λούθηρου, το Σαββάτο 4 Νοεμβρίου, στις 18:30, στο Σχολικό Κτίριό της επί της οδού Νικομηδείας 38.

Στην εκδήλωση θα αναδειχθεί το ιστορικό και εννοιολογικό πλαίσιο της διαμαρτυρίας του Μαρτίνου Λούθηρου καθώς και οι απόψεις του για την οικογένεια και το γάμο. Ομιλητές στην εκδήλωση είναι:


Ιωάννης Τσεβάς, υπ. Διδ. Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου


Πάρις Παπαγεωργίου, Διδ. Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του ΑΠΘ


Βίκη Κάλφογλου – Καλοτεράκη, λέκτωρ Αρχαίας Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του ΑΠΘ

Στην εκδήλωση συμμετέχει η χορωδία της Εκκλησίας.



Η Είσοδος είναι Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !