28 Οκτωβρίου 2017

Στις 24 Νοεμβρίου η Black Friday 2017 στην Ελλάδα



Το εγχείρημα που υιοθετήθηκε σε αρκετές χώρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στις 24 Νοεμβρίου για 2η φορά. Ο όρος Black Friday έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1960 και σηματοδοτεί την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις ΗΠΑ.


Επιχειρήσεις και καταστήματα θα διαθέσουν ελκυστικές προσφορές εκείνη την ημέρα ενώ από την εμπειρία της περσινής χρονιάς δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις με τις ενώσεις των εργαζομένων να μιλούν για ημέρα που οι υπάλληλοι μετατρέπονται σε «σάκους τους μποξ» λόγω της πληθώρας του κόσμου που συρρέουν στα καταστήματα αλλά και την ενόχληση αρκετών καταναλωτών που μίλαγαν απλά για τεχνάσματα marketing των εταιρειών αφού οι εκπτώσεις αφορούσαν ελάχιστα προιόντα και δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να βρει μετά από τον συνωστισμό εκατοντάδων υποψήφιων αγοραστών.


Στην ουσία, η Μαύρη Παρασκευή στοιβάζει αξημέρωτα έξω από τα καταστήματα πλήθη καταναλωτών, που στο τέλος ποδοπατούνται μεταξύ τους για να αγοράσουν μετατρέποντας την μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών σε «κυνηγό» προσφορών ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται να είναι ακόμα μια φορά τα εξιλαστήρια θύματα.

Η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη καθιερώθηκε ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους. Ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία.

https://www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !