22 Σεπτεμβρίου 2017

Γυναίκα βγαίνει από τη θάλασσα του Παλαιού Φαλήρου καλυμμένη με πίσσα!



Μια εξαιρετικά «δυνατή» εικόνα ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook ο φωτογράφος Max Gyselinck.


Η φωτογραφία κάνει ήδη τον γύρο των social media, εκθέτοντας για ακόμα μία φορά τους αρμόδιους -και ειδικά τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, που είχε πει ότι δεν «βλέπει» γιατί να μην κολυμπάει ο κόσμος στις παραλίες.




Και αυτό, καθώς έχει τραβηχτεί στο Παλαιό Φάληρο και δείχνει μία γυναίκα, η οποία έχει μόλις βγει από τη θάλασσα, με το σώμα και τα χέρια της να έχουν καλυφθεί με πίσσα, εξαιτίας του μαζούτ που διέρρευσε στον Σαρωνικό μετά το ναυάγιο του μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Η φωτογραφία τραβήχτηκε χθες, 20 Σεπτεμβρίου, την ώρα που, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας για τις εργασίες απορρύπανσης των ακτών, «στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή, ενώ επιχείρησε συνεργείο τεσσάρων (04) ατόμων, τα οποία πλέον επιχειρούν στη θέση Μπάτη Αλίμου».

Η φωτογραφία έγινε δεκτή στο Διαδίκτυο με ποικίλα σχόλια, τόσο για την «υποκρισία» των Αρχών, που επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή να «κουκουλώσουν» το μέγεθος του προβλήματος, όσο και για την «βλακεία» ορισμένων ανθρώπων, οι οποίοι, μολονότι γνωρίζουν τι έχει συμβεί στον Σαρωνικό, επιμένουν να... απολαμβάνουν τις βουτιές τους, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή...

Όσο για τον φωτογράφο; Ο Max Gyselinck είναι γεννημένος στο Βέλγιο, τον Μάρτιο του 1977. Μεγάλωσε στις Βρυξέλλες και εργάζεται ως «freelance» φωτορεπόρτερ στην Αθήνα, ενώ στο παλμαρέ του ξεχωρίζουν δημοσιεύσεις σε μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, όπως η γαλλική εφημερίδα Le Monde κ.ά.
http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !