10 Σεπτεμβρίου 2017

Τσίπρας: Στόχος η οριστική έξοδος από την κρίση τον Αύγουστο του 2018



“Αισθάνομαι στη Θεσσαλονίκη σαν στο δεύτερο σπίτι μου” είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Τάσο Τζήκα και τα μέλη της διοίκησης.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να μάθει πόσες είναι οι συμμετοχές στη φετινή 82η ΔΕΘ και έδειξε ενδιαφέρον για τα κινέζικα φαναράκια με τα οποία έχει στολιστεί η έκθεση και το κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς η Κίνα είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η οριστική έξοδος από την κρίση τον Αύγουστο του 2018 ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo και τους εργαζόμενους στη διεθνή έκθεση.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση, στη διοργάνωση που θα γίνει του χρόνου τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ.

Η διοίκηση της ΔΕΘ διατύπωσε το αίτημα για ανάπλαση του χώρου όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της και ο πρωθυπουργός αντέδρασε θετικά και είπε ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η περαιτέρω διεθνοποίηση της ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας περιόδευσε σε Περίπτερα της Έκθεσης, ενώ παρέστη και στα εγκαίνια του Περιπτέρου της Κίνας που αποτελεί την τιμώμενη χώρα.

Αλ. Τσίπρας για ΟΑΣΘ: Πολύ ψηλά ο πήχης για τον οργανισμό

“Αρχίζουμε να οργανώνουμε το μέλλον” είναι ο τίτλος που θα μπορούσε να έχει η φετινή ΔΕΘ, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση του με τη διοίκηση της. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόσθεσε ότι βασικός στόχος είναι η 83η ΔΕΘ, δηλαδή η επόμενη, να είναι η πρώτη που θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός έξω από τη σκληρή επιτροπεία ενώ δεσμεύτηκε πως αυτός είναι ο βασικός στόχος στον οποίον θα δουλέψει η κυβέρνηση.

Βάση των ίδιων πληροφοριών κατά τη συνάντηση του με το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΘ και ακολούθως επισκεπτόμενος το περίπτερο του ΟΑΣΘ, τόνισε ότι το στοίχημα της σημερινής κυβέρνησης δεν είναι απλά η εκκαθάριση του οργανισμού, αλλά η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών για τον πολίτη, με τον πήχη να είναι πολύ ψηλά. Διευκρίνισε μάλιστα ότι η σύγκριση δεν αφορά την προηγούμενη διοίκηση γιατί χειρότερη δεν μπορούσε να υπάρξει.


Ερωτηθείς δε, για το μετρό Θεσσαλονίκης ο κ. Τσίπρας είπε πως σταμάτησε πια μετά από πολλά χρόνια να αποτελεί ανέκδοτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !