20 Αυγούστου 2017

Σε συναγερμό η Ελλάδα για τον κίνδυνο τρομοκρατικού σε τουριστικό θέρετροΣε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες ασφαλείας στην Ελλάδα, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να μην «αγγίξει» τη χώρα μας το τζιχαντιστικό κύμα που πλήττει την Ευρώπη.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», η ετοιμότητα των ελληνικών αρχών έχει ενταθεί από την αρχή του καλοκαιριού σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς, στα νησιά που αποτελούν πύλες εισόδου για μετανάστες αλλά και στα αστικά κέντρα. Βασικός στόχος είναι να ελέγχονται όλες οι ύποπτες διελεύσεις ατόμων που φέρονται να επιστρέφουν από εμπόλεμες ζώνες χρησιμοποιώντας τις διαδρομές των προσφύγων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ωστόσο, η δυσκολία για τις Αρχές είναι ότι υπάρχουν πληροφορίες για εξτρεμιστική δράση αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος των υπόπτων, ώστε να γίνουν συλλήψεις. Έτσι οι ελληνικές αρχές περιορίζονται στο να τους θέσουν υπό διακριτική παρακολούθηση.

Από την αρχή του καλοκαιριού έχει τεθεί σε ισχύ σχέδιο επιφυλακής σε ελληνικά νησιά με μεγάλο αριθμό τουριστών, υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος ή προβοκάτσιας. Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα λένε πως το ενδεχόμενο «ασύμμετρου χτυπήματος» σε ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς αποτέλεσε αντικείμενο συσκέψεων, επειδή στις περιοχές αυτές συγκεντρώνονται μεγάλοι σε όγκο και διαφορετικοί πληθυσμοί από πολλές δυτικές χώρες.
http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !