21 Αυγούστου 2017

«Οι Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε Λάρισα -Δίον και Θεσσαλονίκη



Πρόγραμμα Παραστάσεων

27-Αυγ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
28-Αυγ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ (ΚΑΤΕΡΙΝΗ)
29-Αυγ ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)


ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: www.viva.gr

«Οι Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, η κωμωδία που μιλάει …άλλη γλώσσα ξεκινά το καλοκαιρινό της ταξίδι με πρώτο σταθμό το Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης, στις 29 Ιουλίου.
Είναι μια ακόμη πρωτότυπη παραγωγή του Θεάτρου «Δημήτρης Ροντήρης» και της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΑΝΘΟΣ, σε ένα τρίτο κατά σειρά μοναδικό πρόγραμμα καλοκαιρινών παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα. Και είναι μοναδικό γιατί, απευθύνεται σε όλους, κυριολεκτικά, τους συνανθρώπους μας.
Ξεκινήσαμε το 2015 παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία επί σκηνής και σε πραγματικό χρόνο ερμηνεία του έργου στη νοηματική γλώσσα, καθώς και περιγραφή των δρώμενων/σκηνών στον κώδικα (γραπτή γλώσσα) Μπράιγ των τυφλών σε συνδυασμό με ακουστική περιγραφή, επαναλάβαμε τη δράση πέρσι και συνεχίζουμε...
Και αυτή τη φορά επιλέξαμε κωμωδία και Αριστοφάνη. Και συγκεκριμένα τις «Εκκλησιάζουσες» μία πολιτική κωμωδία-σάτιρα, από τις χαρακτηριστικές του δημιουργού, με εξαιρετική διαχρονική αξία και σπαρταριστούς διαλόγους, που σίγουρα θα διασκεδάσουν, αλλά παράλληλα θα προβληματίσουν.

Λίγα λόγια για το έργο (παρουσιάστηκε το 392 π.Χ.)
Λίγα χρόνια μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό πόλεμο, η διαφθορά και οι κοινωνικές ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο στην σχεδόν χρεοκοπημένη πόλη. Έτσι οι Αθηναίες, με πρωτεργάτισσα την Πραξαγόρα, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιέζονται σε άντρες, εισέρχονται κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία. Επιβάλλουν έτσι πολιτικές μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζουν περιουσιακή, αλλά και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματός τους θα αποδειχτεί ουτοπική και θα οδηγήσει σε διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαθεοδώρου
Μετάφραση: Χρήστος Σάββας
Σκηνικά - Κοστούμια: Art Stage
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Μουζακίτης
Διανομή: Νέλλη Γκίνη ,Γιώργος Λαμπάτος, Τζόυς Μιχαηλίδη, Αλέξης Μαρτζούκος, Χρήστος Σάββας, Κώστας Δράκος, Κυριακή Υψηλάντη, Εβίτα Φυτσαντωνάκη, Σίσσυ Καπετάνου, Αμαλία Κλημοπούλου.
Διερμηνεία στη Νοηματική γλώσσα: Στράτος Πατρινός
Marketing - Δημόσιες Σχέσεις: Κυριάκος Κερανοπουλος και Ευαγόρας Παπαθέου
Παραγωγή: ΑΝΘΟΣ - ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΝΤΗΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !