14 Ιουλίου 2016

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑΤην Πέμπτη 14 Ιουλίου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου.
Επίκεντρο του εορτασμού υπήρξε, για ακόμη μία χρονιά, ο υπό ανέγερση ομώνυμος Ιερός Ναός του Οικισμό Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δασκάλων Λάρισας «Ο Πελασγός», στην περιοχή Τοπόλιανη Πλάκας Λιτοχώρου.

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου το απόγευμα τελέστηκαν ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, η Λιτανεία και η Αρτοκλασία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον θ. λόγο.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Λιτοχώρου Κώστας Δημόπουλος, Αντιδήμαρχοι του Δήμου, οι κάτοικοι του Οικισμού και πολλοί προσκυνητές.
Μετά την απόλυση του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος με τον Δήμαρχο Λιτοχώρου αποκάλυψαν ηλιακό ωρολόι, που κατασκεύασαν συνταξιούχοι δάσκαλοι-κάτοικοι του Οικισμού.
Την κυριώνυμη ημέρα, Πέμπτη 14 Ιουλίου, τελέστηκαν ο Όρθρος της εορτής και η Θ. Λειτουργία, ενώ καθόλη τη διάρκεια της ημέρας πολλοί παραθεριστές της περιοχής προσκύνησαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !