12 Μαΐου 2016

Γεύμα αγάπης σε 200 απόρους του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης έστειλε σήμερα, για μία ακόμη φορά, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, που, με αφορμή το Πάσχα, παρέθεσε γεύμα αγάπης, με συνδαιτυμόνες ανθρώπους  που βιώνουν σκληρότερα από όλους τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Στο γεύμα, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων (στο χώρο που καθημερινά φιλοξενεί το συσσίτιο του δήμου), παρακάθισαν περίπου 200 άτομα, ωφελούμενοι των δομών του Δημοτικού Κοινωνικού Συσσιτίου και του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου που λειτουργούν στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.
«Στέλνουμε από εδώ μήνυμα σε αυτούς που θέλουν να κλείσουν αυτά τα προγράμματα, αυτές τις δομές, ότι θα καταφέρουμε να τα κρατήσουμε σε λειτουργία. Με τον αγώνα τον καλό, την επιμονή και την υπομονή μας, θα συνεχίσουμε τη λειτουργία τους, γιατί τα έχει ανάγκη ο κόσμος», επισήμανε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών ανέδειξε το θέμα με εισήγησή του στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, η κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των προγραμμάτων αυτών, ζητώντας ταυτόχρονα την πλήρη οικονομική στήριξή τους.
«Δεν είναι ντροπή να ζητάμε βοήθεια», τόνισε ο Σ.Δανιηλίδης απευθυνόμενος στους συνανθρώπους μας που υποστηρίζονται από τις κοινωνικές δομές του δήμου, και πρόσθεσε: «Όλοι εμείς έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε όλους όσοι έχουν κάποιες δυσκολίες. Σήμερα είστε εσείς, αύριο μπορεί να είμαστε εμείς. Να μη ντρέπεστε να ζητάτε βοήθεια για όλα όσα έχετε ανάγκη για σας και τα παιδιά σας. Οι πόρτες του δήμου μας, με όλες τις υπηρεσίες του, είναι ανοιχτές για να σας παρέχουν όλα όσα χρειάζεστε». Έδωσε δε πολλά συγχαρητήρια στους εργαζόμενους των δομών αυτών, που πολλές φορές απλήρωτοι, κάνουν υπομονή και προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους για την εξυπηρέτηση όλων όσων αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Τις ευχές των εργαζομένων και της προϊσταμένης του Γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, Μάρως Βασσάρα, μετέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Τάσος Τσακιρίδης, που καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ζήτησε όσοι έχουν ανάγκη να μην διστάζουν να απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Εργαζόμενοι και εθελοντές
Με ιδιαίτερη επιμέλεια, οι εργαζόμενοι του Κοινωνικού Συσσιτίου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου προετοίμασαν από νωρίς το πρωί το γεύμα και φρόντισαν να είναι πλουσιοπάροχο. Το κλίμα ζέσταναν τα μέλη του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «Οι Φίλοι της Παράδοσης» που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας.
Πολύτιμη ήταν η βοήθεια εθελοντών, φοιτητών της Θεολογικής Σχολής που κάνουν την πρακτική τους στο δήμο και απασχόλησαν δημιουργικά τα μικρά παιδιά. Παρούσα και σε αυτή την εκδήλωση των κοινωνικών υπηρεσιών η ανθρωπολόγος Ηλέκτρα Κυριαζίδου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του πανεπιστημίου του Kent στην Αγγλία, που στο πλαίσιο της έρευνας για το διδακτορικό της μελετά τις επιπτώσεις της κρίσης στα νοικοκυριά και στο πώς καταφέρνουν αυτά να επιβιώσουν.
Στο γεύμα παρακάθισαν οι πατέρες Διονύσιος, Συμεών και Αθανάσιος, που καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκαν Χριστός Ανέστη εκ μέρους και του Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα. Το «παρών» έδωσαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μιχάλης Βουλγαρίδης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Δημήτρης Απατσίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννα Αλεξούδη, Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης, Ολυμπία Κορδά, η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης Χριστίνα Τερζή, ο αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Συκεών Απόστολος Παπάζογλου (Πενλόγλου) και οι τοπικοί σύμβουλοι Πεύκων Ιωάννα Ίτσιου, Τάνια Κιουμουρτζίδου και Ειρήνη-Μαρία Παπαδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !