12 Μαΐου 2016

Αντιμέτωπος με βαριά κακουργήματα ο Έλληνας βαρόνος του στοιχήματος



Αντιμέτωπος με βαριά κακουργήματα αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο ιδιοκτήτης μεγάλης στοιχηματικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, σε βάρος του οποίου εκδίδεται προσεχώς ένταλμα σύλληψης από τις κυπριακές αρχές όπως αποκάλυψε η Kontra News.

Ο Έλληνας βαρόνος του στοιχήματος ελέγχεται για φοροδιαφυγή – «μαμούθ» που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 35 εκατ. ευρώ αλλά και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αμφότερα τα αδικήματα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και επισύρουν ποινές πολυετών καθείρξεων, εφόσον εξακριβωθεί ότι έχουν διαπραχθεί.

Ο ίδιος, μάλιστα, εμφανιζόταν και ως επίδοξος καναλάρχης συμμετέχοντας σε ένα επενδυτικό σχήμα το οποίο πρόκειται να διεκδικήσει τηλεοπτική συχνότητα.

Πρόκειται για μια υπόθεση που χαρακτηρίζεται από τους αρμόδιους οικονομικούς εισαγγελείς ως πολύ σοβαρή, που αποκτά διαστάσεις σκανδάλου μεγατόνων, αν αναλογιστεί κανείς τα ποσά που «αποκρύφτηκαν» και στη συνέχεια «ξεπλύθηκαν» μέσα από μια σειρά παράνομων δραστηριοτήτων.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν ένας πρώην συνέταιρος του ελεγχόμενου «βαρόνου», ο οποίος πλέον ακολουθεί αυτόνομη πορεία έχοντας συστήσει τη δική του εταιρία, εμφανίστηκε στη Δικαιοσύνη και παρέδωσε στοιχεία – «φωτιά» που καίνε τον άλλοτε στενό συνεργάτη του.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία αυτά και από τις μέχρι τώρα έρευνες, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η φοροδιαφυγή συντελέστηκε με την συνήθη κομπίνα της φυγάδευσης κεφαλαίων μέσω off shore, που έχει την έδρα της στην Κύπρο.

Το ξεσκέπασμα αυτών των αγνώστων μέχρι πρότινος πτυχών της πολύκροτης υπόθεσης έχουν επιφέρει χιονοστιβάδα εξελίξεων, οι οποίες –σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές – είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου».

Πληροφορίες της Kontra News αναφέρουν πως ήδη διεξάγονται έρευνες και στην Ελλάδα, αφού το σκάνδαλο αφορά άμεσα και τη χώρα μας.

Ήδη, πριν από λίγες ημέρες, οι οικονομικοί εισαγγελείς σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία έκαναν «φύλλο και φτερό» τόσο το σπίτι όσο και τις επιχειρήσεις του «βασιλιά» του στοιχήματος ενώ σύντομα αναμένεται έφοδος των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών και σε δεύτερη στοιχηματική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και για την οποία επίσης υπάρχουν υποψίες ότι ενέχεται σε φοροδιαφυγή.

Η αποκάλυψη-βόμβα της Kontra News έχει προκαλεί σεισμό πολλών… ρίχτερ στον επιχειρηματικό κόσμο και δη στο χώρο του στοιχήματος, ενώ έπεται και συνέχεια…

http://www.filathlos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !