1 Οκτωβρίου 2017

«Ο Βόλος και η Νίκη έχουν ιστορία, διαλύστε το λαμόγιο από την Πιερία»



Ενωμένοι σαν μια γροθιά, οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης, διαδήλωσαν ειρηνικά στο κέντρο του Βόλου, διαμαρτυρόμενοι για την είσοδο του ΝΠΣ «ΒΟΛΟΣ» στην Γ’ εθνική κατηγορία και κατά της δημοτικής Αρχής.


Εκατοντάδες οπαδοί των δύο ομάδων, κάθε ηλικίας, συγκεντρώθηκαν  στην παραλία, μπροστά από το Ηρώο, αψηφώντας το κρύο και τη βροχή και πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία δια μέσου των οδών Δημητριάδος και Ιάσονος.

Τα μέλη της πορείας, οργανωμένοι και απλοί φίλαθλοι, εξέφρασαν με τον τρόπο αυτό την αγάπη τους προς τις δύο ιστορικές ομάδες της πόλης και δήλωσαν ξεκάθαρα πως η νέα ομάδα που δημιούργησε η δημοτική Αρχή διχάζει την πόλη και πολώνει το ποδοσφαιρικό κλίμα. «Είμαστε αντίπαλοι μόνο για τα 90 λεπτά του αγώνα», τόνισαν οι πρόεδροι των δύο ομάδων, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους, αντίθετα τους ενώνει η κοινή αγάπη για το Βόλο.

«Ανοίγει ένας τρόπος διαχείρισης του ποδοσφαίρου γενικότερα, που θεωρώ ότι εκφυλίζει το άθλημα. Δεν έχει ανάγκη η πόλη και άλλες ομάδες. Ήδη η ΝΙΚΗ και ο Ολυμπιακός, είναι οι ιστορικότερες ομάδες της πόλης. Θα υποδεχτούμε και θα δεχτούμε οποιαδήποτε ομάδα, η οποία θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό και θα φτάσει όπου είναι να φτάσει, εάν της αξίζει. Εμείς θα τη χειροκροτήσουμε. Αλλά με τέτοιου είδους νοοτροπίες και τακτικές, θα είμαστε απέναντι» είπε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη της ΝΙΚΗΣ, Στέργιος Φάτσης, ενώ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Παναγιώτης Μποτσιβάλης σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «στην περίοδο του πρωταθλήματος θα είμαστε πάρα πολύ σκληροί και με οποιοδήποτε τρόπο θα προσπαθήσουμε να μην αδικήσουμε καμία από τις ομάδες της πόλης μας».

Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων και ανεξάρτητοι σύμβουλοι, όπως ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, η Φωτεινή Κοκκινάκη, ο Φώτης Λαμπρινίδης, ο Δημήτρης Πέγιος, ο Κώστας Γαργάλας, ο Θεολόγος Διαμαντένιας, διαβάστηκε μήνυμα από τον βουλευτή της ΝΔ, Χρήστο Μπουκώρο, ενώ παραβρέθηκε και η πρώην υφυπουργός, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.







«Πρέπει να παλέψουμε ενάντια σε αυτή την κατάσταση και σε αυτή τη Δημοτική Αρχή, που έχει φτάσει το Βόλο σε αυτή την κατάσταση. Είναι κατάπτωση για το Βόλο αυτό που συμβαίνει. Ήρθε μία ξένη ομάδα, μόνο για να δημιουργήσει προβλήματα. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και πολλά προβλήματα στον τρόπο με τον οποίο στήθηκε αυτή η ομάδα στο Βόλο. Επίσης, θα ελεγχθούν πάρα πολλά πράγματα και ως δημοτικοί σύμβουλοι και ως μέλη της κίνησης Μαζί για το Βόλο, σε σχέση με το πώς λειτουργεί αυτή η ομάδα. Και αυτά όλα θα βρεθούν μπροστά, γιατί η συγκεκριμένη δημοτική Αρχή έχει ημερομηνία λήξης. Κι η ημερομηνία λήξης είναι το 2019», δήλωσε η κόρη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Νίκης, Μίμη Κοκκινάκη, Φωτεινή Κοκκινάκη, ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Κώστα, παλιού οπαδού της Νίκης, ο οποίος ακόμη και στην ηλικία των 88 ετών, ακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα: «Φταίμε κι εμείς που τους δεχτήκαμε από την πρώτη ώρα. Έπρεπε να τους κυνηγήσουμε όπως στον Πανιώνιο. Δεν είναι αργά. Πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να ενωθούμε όλοι σαν μία γροθιά, για το καλό του Βόλου».



Η πορεία, όπως προαναφέρθηκε, ήταν ειρηνική. Οι συγκεντρωθέντες, αψηφώντας το κρύο και τη βροχή, διέσχισαν την οδό Δημητριάδος, από την Φιλελλήνων μέχρι την Ιωλκού και επέστρεψαν στο Πανεπιστήμιο από την οδό Ιάσονος, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Αχιλλέα Μπέου και του Απόστολου Γαλάτη. Τα πιο… light από αυτά ήταν «Μπέο φασίστα ο πρώτος μες στην πίστα», «Μπέο γερά στο Ναύπλιο ξανά», «Ο Βόλος και η Νίκη έχουν ιστορία, διαλύστε το λαμόγιο από την Πιερία» και άλλα…



Να σημειωθεί ότι η αστυνομία είχε μία ιδιαίτερα διακριτική παρουσία. Στην πορεία δεν υπήρξε αστυνομική δύναμη, αλλά υπήρχαν διμοιρίες στο λιμάνι, στο Δημαρχείο (μπροστά από το ξενοδοχείο Volos Palace) και, κατά πληροφορίες, έξω από τα γραφεία του ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ στην οδό Αργοναυτών με Κοραή, ωστόσο, δεν χρειάστηκε να παρέμβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !