28 Ιουλίου 2017

Α.Σ. ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ – ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 26 & 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017





Στα Αλώνια Πιερίας πραγματοποιήθηκε 26 και 27 Ιουλίου διήμερο εκδηλώσεων υπό την αιγίδα του Αθλητικού Συλλόγου Α.Σ. ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ για τον εορτασμό του Πολιούχου του Αγ. Παντελεήμονα με πολύ έντονη την συμμετοχή του κόσμου όπως γίνεται τα τελευταία 8 χρόνια.
Στην Κεντρική πλατεία Αλωνίων στις 26 Ιουλίου σε έναν κατάμεστο χώρο την εκδήλωση πλαισίωσαν οι εξής καλλιτέχνες:


Τρία παιδιά τα οποία η καταγωγή τους είναι από τα Αλώνια Πιερίας και κάνουν το ξεκίνημα τους τώρα στο ποντιακό μουσικό στερέωμα, με τον Λάζαρο Καρυψιάδη στο τραγούδι τον Γιώργο Αμπερίδη στην Λύρα και τον Χρυσικό στο Νταούλι,
Στην Λαϊκή βραδιά ήταν η αγαπητή και μέλος του Συλλόγου των Αλωνίων Ηλιάνα Μελίδου στο τραγούδι, στο μπουζούκι ο Δημήτρης Γεωργούσης και στο Αρμόνιο ο Γιώργος Στωφοράκος. 
Το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο Στάθης Νικολαίδης, ένας πόντιος καλλιτέχνης ο οποίος θεωρείται στο τραγούδι ως το Νούμερο 1 αυτήν την στιγμή, στην λύρα ο Γιώργος Ατματζίδης και στο νταούλι ο Κώστας Ζώης.



Καλεσμένος του Συλλόγου ήταν ο Γεώργιος Ποζίδης ο οποίος τιμήθηκε με πλακέτα τιμής ένεκεν από τον ΔΙΓΕΝΗ ΑΛΩΝΙΩΝ για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό αλλά και στον ποντιακό ελληνισμό. Την απονομή έκανε η Αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Κα Αργυρούλα Ασλανίδου η οποία εκπροσώπησε τον Δήμαρχο την 1η βραδιά. Επίσης παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης κ.κ. Γεώργιος Πολυχρονίδης και Δημήτρης Σιανιδης όπως επίσης ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Δημήτρης Μπέης. Επίσης πολλοί εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων τόσο των Αλωνίων όσο και της ευρύτερης περιοχής.







Ανήμερα του εορτασμού του Αγ. Παντελεημονα στις 27 Ιουλίου ήταν το ίδιο πρόγραμμα στο Λαϊκό και ποντιακό με τα παιδιά από τα Αλώνια αλλά κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς Ο Δεξιοτέχνης και καταξιωμένος στον χώρο του Ματθαίος Τσαχουρίδης ο οποίος με την παρουσία του δημιούργησε το αδιαχώρητο στην εκδήλωση με πλήθος κόσμου να τον παρακολουθεί μαγεμένος από την εκπληκτική του απόδοση στην ποντιακή λύρα. Τιμήθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοσίας Αλωνίων Η Αλληλεγγύη κ. Αναστάσιος Φοροτζίδης για την πολύχρονη προσφορά του τόσο στην Αιμοδοσία όσο και σε όλους τους Συλλόγους του Δ.Δ. αλλά και σαν πρόεδρος της Κοινότητας κατά το παρελθόν. 





Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πυδνας Κολινδρου κ. Βαγγέλης Λαγδάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στέφανος Μπιτόπουλος, η Αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Αργυρούλα Ασλανίδου, ο Αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Χρήστος Πορφυρίδης καθώς και ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Αλωνίων κ. Γιάννης Θεοδωρίδης και τα 2 βράδια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !