4 Φεβρουαρίου 2017

Μεσολόγγι: Ανάλγητοι έκαναν έξωση σε 81χρονη



Αναστάτωση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου η είδηση για την έξωση μιας 81χρονης γυναίκας από το σπίτι που διέμενε. Πρόκειται για μια άπορη ηλικιωμένη που αδυνατούσε να καλύψει το ενοίκιο του σπιτιού στο οποίο διέμενε και οι ιδιοκτήτες θεώρησαν σωστό να κινήσουν τις διαδικασίες έξωσης.

Ιδιαίτερα θετικό όμως είναι το γεγονός ότι αμέσως μόλις έγινε γνωστή η περιπέτεια της άτυχης γυναίκας, κινητοποιήθηκαν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ώστε να μην την αφήσουν χωρίς βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 81χρονη δεν έχει κανέναν στην ζωή και ήταν συνέχεια κλεισμένη στο διαμέρισμα δίχως να έχει επαφή με κανέναν συνάνθρωπο. Οι κοινωνικοί λειτουργοί του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» επισκέφθηκαν την γυναίκα προκειμένου να διαπιστώσουν τα προβλήματα διαβίωσής της και ακολούθως να παρέχουν κάθε υποστήριξη. Παράλληλα, με έκθεσή τους ενημέρωσαν και τις δικαστικές αρχές.

Αρχικά, μάλιστα, η άπορη γυναίκα είχε κλειδωθεί στο σπίτι και δεν ήθελε να μιλήσει με κανέναν. Ύστερα από ώρα πείσθηκε τελικά να φύγει από το σπίτι στο οποίο είχε κηρυχτεί «ανεπιθύμητη» και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για προληπτικούς λόγους, ενώ ακολούθως θα μεταφερθεί σε δωμάτιο του Σελίβειου Γηροκομείου, όπου και θα παραμείνει σε περιβάλλον φροντίδας και μέριμνας.


 E-Daily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !