29 Ιανουαρίου 2017

Σεμινάριο πιάνου με το Νίκο Τασόπουλο στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης


Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης έχει την τιμή να φιλοξενήσει την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 τον καθηγητή πιάνου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Νίκο Τασόπουλο, ο οποίος θα παρέχει στους μαθητές του σχολείου σεμινάριο πιάνου σχετικό με τα "44 παιδικά κομμάτια για πιάνο" του Γιάννη Κωνσταντινίδη. Πρόκειται για μια συνέχεια του μουσικού πρότζεκτ που διοργάνωσαν την περσινή χρονιά οι καθηγητές πιάνου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, Παυλίδης Σ., Κίτσιος Σ., Κυριαζίδου Ε., Σιδερίδου Ε. και Χαλάτση Ε., η οποία στοχεύει στην εμπλούτιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητών ως προς τη μουσική ερμηνεία και την τεχνική των συγκεκριμένων έργων, αλλά και την επιμόρφωση των καθηγητών πιάνου σε θέματα διδακτικής έργων Ελλήνων συνθετών.

Nικόλαος Τασόπουλος
          Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, άρχισε μαθήματα Πιάνου με την Kαίτη Kόρτη-Σαραγιώτη, συνέχισε με τον Γιώργο Θυμή, με τον οποίο πήρε δίπλωμα Πιάνου από το Kρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, από όπου πήρε επίσης τα πτυχία Aρμονίας (I. Δαμιανός), Aντίστιξης και Φούγκας (K. Nικήτας). Eλαβε μέρος σε πολλά διεθνή σεμινάρια Πιάνου στο εξωτερικό, στο Ζάλτσμπουργκ και τα περισσότερα στην Eλβετία με τον Ρομπέρτο Ζίντον. Πήρε το πτυχίο του Hλεκτρολόγου Mηχανικού από την Πολυτεχνική Σχολή του A.Π.Θ. .
          Διδάσκει Πιάνο και Αρμονία. Είναι τακτικός καθηγητής Πιάνου στο Κ.Ω.Θ., όπου είναι και Έφορος της Σχολής του Πιάνου. Διδάσκει επίσης στο “Σύγχρονο Ωδείο” Θεσσαλονίκης. Είναι καλλιτεχνικός υπεύθυνος στο νεοσύστατο "Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης" στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης.
          Eχει γράψει το βιβλίο Ανώτερης Θεωρίας της Mουσικής: “Aρμονία”. Επίσης τα βιβλία: “Πιάνο: Kλίμακες, Aρπισμοί, Συγχορδίες” και “Πιάνο: Σύντομη Iστορία και Xαρακτηριστικά, Mελέτη στο Σπίτι, Πεντάλ, Πρώτη Aνάγνωση, Συγκερασμός”. Έχει ασχοληθεί με ερμηνείες έργων Ελλήνων Συνθετών και έκανε πρώτες εκτελέσεις. Η ηχογράφηση της “Σονατίνας για πιάνο“ του Κώστα Νικήτα, πήρε καλές κριτικές (Θωμάς Ταμβάκος, Τζάζ και τζαζ 2009). Δίνει ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες μουσικής δωματίου.
          Eκπονεί άρθρα, κάνει διαλέξεις. Οργάνωσε Διαγωνισμούς με έργα Πιάνου Κατωτέρας και Μέσης Σχολής Ελλήνων Συνθετών σε συνεργασία με τα Ωδεία Συκεών και Νεάπολης Θεσσαλονίκης, Συμμετείχε ως διδάσκων σε Σεμινάρια, όπως στην Ημερίδα Πιάνου στη Μουσική Σχολή “Open Art” Λάρισας και στο Σεμινάριο της 7ης Διεθνούς Θερινής Ιόνιας Ακαδημίας. Μαθητές του που σταδιοδρομούν είναι ο Νίκος Κυριόσογλου, ο Τριαντάφυλλος Λιώτης, η Σοφία Σκλαβούνου, η Χριστίνα Κατίδου, η Έλενα Χαλάτση. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Ε.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !