6 Δεκεμβρίου 2016

Εννέα χρόνια πέρασαν από τον τραγικό θάνατο του Σμηναγού Αθανάσιου Μπατσαρά



Εννέα χρόνια πέρασαν από τον τραγικό θάνατο του Σμηναγού Αθανάσιου Μπατσαρά σαν χθες 5 Δεκεμβρίου του 2007.

Το αεροσκάφος τύπου F-16 της 110 ΠΜ/337 Μοίρας, με κυβερνήτη τον Σμηναγό Αθανάσιο Μπατσαρά, κατέπεσε 20 μίλια νότια του Αγίου Όρους στην περιοχή «Ψαθούρας», κατά την διάρκεια νυχτερινής ασκήσεως

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ανεσύρθη νεκρός στα διεθνή ύδατα από τουρκική φρεγάτα η οποία έσπευσε στην περιοχή ανταποκρινόμενη στο σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Η σορός παρελήφθη από Ελληνικό Super Puma και διακομίσθηκε στο 251 ΓΝΑ.

Ο άτυχος πιλότος μετείχε σε άσκηση, μαζί με ένα ακόμη F-16 και δύο Mirage. Το σενάριο της εκπαιδευτικής πτήσης προέβλεπε ότι τα τέσσερα μαχητικά θα έκαναν αναχαίτιση εχθρικού βομβαρδιστικού. Σε κάποιο σημείο της άσκησης χάθηκε η επικοινωνία με τον πιλότο του F-16 και συνέβη το μοιραίο.

Ο Σμηναγός Αθανάσιος Μπατσαράς γεννήθηκε στην Λάρισα στις 08-08-1972. Ήταν έμπειρος χειριστής και ικανότατο στέλεχος της Π.Α. με 1700 περίπου ώρες πτήσης.

Παντρεύτηκε την Ελένη Χρυσοπούλου στις 3-6-2006 και ο γάμος τους έγινε στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης, του τότε Δήμου Ανατολικού Ολύμπου, Νομού Πιερίας. Όταν σκοτώθηκε η γυναίκα του ήταν 6 μηνών έγκυος. Στις 13-04-2008 γεννήθηκε ο γιος του και πήρε το όνομα Αλέξανδρος.

ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !