4 Αυγούστου 2016

Εκοψε τα χέρια της συζύγου του γιατί δεν μπορούσε να κάνει παιδί

Βίαιη επίθεση από τον σύζυγό της δέχτηκε μια γυναίκα στην Κένυα, κόβοντάς της τα χέρια και τραυματίζοντάς την στο κεφάλι, με την κατηγορία πως δεν μπόρεσε να κάνει παιδί στα 7 χρόνια του γάμου τους.
Η Jackline Mwende δέχθηκε την επίθεση από το σύζυγό της, Stephen Ngila στο σπίτι τους με ένα μεγάλο μαχαίρι στις 23 Ιουλίου, με αποτέλεσμα να μείνει κουφή από το ένα αυτί. Οπατέρας της δήλωσε στο CNN πως ο Ngila «απείλησε να της κλείσει το στόμα μια και καλή πριν της επιτεθεί με μαχαίρι».
Η αστυνομία και τα μέλη της κοινότητας άρχισαν να ψάχνουν για τον σύζυγο καθώς είχε εξαφανιστεί λίγο μετά την επίθεση. Συνελήφθη τελικά την επόμενη ημέρα μετά την εμφάνισή του στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν η Mwende.
Τελικά ο σύζυγος είχε προβλήματα αναπαραγωγής
Ενώ ο Ngila φέρεται να της επιτέθηκε επειδή δεν μπορούσε, σύμφωνα με τον ίδιο, να κάνει παιδιά, ένα νοσοκομείο στο Ναϊρόμπι δήλωσε πως η γυναίκα δεν είχε προβλήματακαι πως ο σύζυγός της, ήταν αυτός που είχε αναπαραγωγικά ζητήματα, αναφέρει η εφημερίδα Daily Nation.
Το μέλος του Κοινοβουλίου της ΚένυαςJoyce Wanjala Lay, δήλωσε στο CNN, «Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός. Η γέννηση ενός παιδιού είναι μια κοινή ευθύνη. Μια γυναίκα χωρίς παιδί παραμένει γυναίκα και μάλιστα πιο δυνατή». Δημόσια κατακραυγή πυροδοτεί το συμβάν
Η Mwende αναρρώνει από τα τραύματά της στο σπίτι της μητέρας της στην περιφέρειαMachakos, έξω από την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι, όπου την επισκέφθηκαν εκπρόσωποι για τα δικαιώματα των γυναικών.
Η πρεσβεία του Μπαγκλαντές στην Κένυα υποσχέθηκε να παράσχει ιατροφαρμακευτική αγωγή για τουλάχιστον 3 μήνες στην Mwende, ενώ η Lay δήλωσε πως και άλλοι ακτιβιστές πρότειναν να της παράσχουν προσθετικά άκρα, ένα  επίδομα 250 δολαρίων τομήνα, καθώς και τη μεταφορά σε κέντρο θεραπείας.
Η επίθεση καταδικάστηκε από πολιτικούς ακτιβιστές και απλούς πολίτες σε όλη την Κένυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !