9 Μαρτίου 2016

Μετά το Λιτόχωρο...έρχεται Hot Spot για τους πρόσφυγες και στη Λεπτοκαρυά !

Τις παιδικές κατασκηνώσεις του υπουργείου Εργασίας θα πρέπει να ετοιμάζουν οι δήμαρχοι για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στο επόμενο διάστημα και μέχρι τουλάχιστον τις 15 Ιουνίου, όταν θα αρχίσει η φιλοξενία των παιδιών για τα οποία προορίζονται οι κατασκηνώσεις.

Την εξαγγελία για την προσωρινή μετατροπή των παιδικών κατασκηνώσεων του υπουργείου έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να διαθέσει τους συγκεκριμένους χώρους μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Πρόκειται για 30 κατασκηνώσεις πανελλαδικά, από τις οποίες σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, λειτουργούν οι 15. Σε επόμενη φάση αναμένεται να εξεταστούν και οικατασκηνώσεις των Τραπεζών, ενώ ανεξάρτητη θεωρείται η κουβέντα για τυχόν αξιοποίηση και των κατασκηνώσεων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΚΑΑΥ).

Στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας οι παιδικές κατασκηνώσεις του υπουργείου Εργασίας είναι δέκα:

1.Φιλιππαίοι Γρεβενών.

2.Καλλιθέα Δράμας.

3.Νέας Περάμου Καβάλας.

4.Ποταμιάς Θάσου.

5.Μάκρης Αλεξανδρούπολης.

6.Σταυρού Θεσσαλονίκης.

7.Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης.

8.Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής.

9.Λεπτοκαρυάς Πιερίας.
10.Χρυσοπηγής Σερρών.

Προς το παρόν κανείς από τους δημάρχους, στους οποίους έχει ανατεθεί η λειτουργία των κατασκηνώσεων δεν έχει ενημερωθεί για τις προθέσεις της κυβέρνησης επισήμως, ενώ δεν είναι λίγες οι κατασκηνώσεις που όχι μόνο δε λειτουργούν, αλλά είναι και επικίνδυνες!

Όπως για παράδειγμα η κατασκήνωση στην Αγία Τριάδα του Δήμου Θερμαϊκού, όπου έχει γίνει κατ' επανάληψη θέμα λόγω της εισόδου της θάλασσας στα κτήρια και των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετωπίζουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !