24 Ιουλίου 2015

Ολοκληρώνεται η θερινή εκπαίδευση των Ευελπίδων στο Λιτόχωρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται – και ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες - η διαρκείας ενός μηνός θερινή στρατιωτική εκπαίδευση των σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, η οποία πραγματοποιείται στην  ευρύτερη περιοχή του Λιτόχωρου Πιερίας, με επίκεντρο το στρατόπεδο της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (XXV ΤΘΤ), έχει ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 25 Ιουλίου.

Όπως σημειώνεται από το ΓΕΣ «Η ετήσια θερινή εκπαίδευση των σπουδαστών της ΣΣΕ, υποστηριζόμενη γνωσιολογικά από την ακαδημαϊκή εκπαίδευση, εστιάζεται στα αντικείμενα που συντελούν στη διαμόρφωση ικανών ηγητόρων επιπέδου Διμοιρίας Πεζικού. Η στρατιωτική εκπαίδευση, με «εργαλείο» την τεχνική και τακτική κυρίως της Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων  έχει ως σκοπό:
•       Τη διάπλαση, ενδυνάμωση και χαλύβδωση του χαρακτήρα του Ευέλπιδος.
•       Την καλλιέργεια των στρατιωτικών αρετών και της στρατιωτικής αγωγής.
•       Να καταστήσει τον Εύελπι άριστο μαχητή στο επίπεδο της Ομάδος Μάχης Τυφεκιοφόρων και ηγήτορα μικρών κλιμακίων (Ομάδος Μάχης και Διμοιρίας).
•       Να εξοικειώσει τον Εύελπι με βασικές έννοιες της τακτικής όπως: Κατάσταση φιλίων και εχθρικών δυνάμεων, πληροφορίες μάχης, σύλληψη ιδέας ενεργείας, ελιγμός, συντονισμός, τακτική και τεχνική του πυρός, διοικητική μέριμνα, διοίκηση και έλεγχος».
Στο πλαίσιο αυτό, οι Ευέλπιδες ασκούνται μεταξύ άλλων, στην εκτέλεση βολών ελαφρού και βαρέως οπλισμού, εκτελούν ασκήσεις μάχης μικρών κλιμακίων και εκπαιδεύονται στις αμφίβιες και αεροκίνητες επιχειρήσεις κ.λπ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα η θερινή εκπαίδευση των Ευελπίδων πραγματοποιείτο στην παραλία των Κεχραιών Κορινθίας (εκεί από όπου αναχωρούσαν παλαιότερα με αρματαγωγά και οι ΕΛΔΥΚάριοι για την Κύπρο). Τα τελευταία χρόνια όμως αυτή γίνεται στο Λιτόχωρο Πιερίας, όπου σε πολύ μικρή απόσταση από την παραλία υπάρχει το στρατόπεδο της XXV ΤΘΤ, που λειτουργεί ως «Κέντρο παροχής Διοικητικής Μερίμνης» για τους Ευέλπιδες, υποστηρίζοντας τη διαμονή, την διατροφή τους, αλλά και την εκπαίδευσή τους, στο πεδίο βολής της Ταξιαρχίας, που βρίσκεται και αυτό εντός του στρατοπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !