24 Ιουλίου 2015

Ζητούν λύσεις στη διασταύρωση καρμανιόλα της Γ. Καπέτα κάτοικοι του Κιλκίς

Με αφορμή δυστύχημα, που είχε ως θύμα υπερήλικη γυκαίκα, η οποία έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο φορτηγό, κάτοικοι της περιοχής του θλιβερού συμβάντος στην διασταύρωση Γ. Καπέτα με Αμπέλων, στον λεγόμενο «περιφερειακό» του Κιλκίς, απειλούν να ακυρώσουν την χρήση του δρόμου «χρησιμοποιώντας δυναμικές τακτικές».

Οι κάτοικοι, μετά από μικρές τοπικές συνελεύσεις, αποφάσισαν να ζητήσουν από τις αρμόδιες αρχές τα παρακάτω:
•    Τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στην διασταύρωση.
•    Τοποθέτηση σήμανσης διάβασης παιδιών κάτω από τα σήματα STOP ή δίπλα.
•    Διαγράμμιση διάβασης πεζών ( λευκές λωρίδες ).
•    Τοποθέτηση προειδοποιητικού φωτεινού σηματοδότη ( πορτοκαλί ) λίγο πιό κάτω από το φανάρι στην προηγούμενη διασταύρωση πριν την ανηφόρα.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι αναφέρονται και τα εξής:
«Για μια ακόμα φορά επιτελέστηκε μια θλιβερή επανάληψη (ατύχημα με ανθρώπινα θύματα) στην διασταύρωση Γ. Καπέτα με Αμπέλων στον λεγόμενο περιφερειακό ( περιφερειακός σε κατοικημένη περιοχή ).
Οι αρμόδιες αρχές έως τώρα έχουν κωφεύσει στις εκκλήσεις των περίοικων κατοίκων της περιοχής για μια οριστική διευθέτηση του εν λόγω προβλήματος.
Η επίμαχη διασταύρωση χρήζει ιδιαίτερης προσοχής για δύο κυρίως λόγους.
•    Έχει μεγάλη προσπελασιμότητα εξ αιτίας της ύπαρξης του κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης που βρίσκεται ελάχιστα παρακάτω και οι πολίτες επισκέπτονται για υποθέσεις τους.
•    Είναι δρόμος που τον διαβαίνουν πολλά παιδιά για να πάνε στα σχολεία τους και κυρίως του Δημοτικού μιας και το τέταρτο Δημοτικό βρίσκεται επί της Γ. Καπέτα.
Θα δοθεί ένα μικρό και εύλογο χρονικό διάστημα για την διεκπεραίωση από τις αντίστοιχες αρμόδιες αρχές ενώ ταυτόχρονα θα μαζευτούν υπογραφές από τους κατοίκους για περαιτέρω έκβαση.
Εάν αγνοηθούν οι επιτακτικές επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής θα ακυρώσουμε την χρήση του περιφερειακού δρόμου χρησιμοποιώντας δυναμικές τακτικές εμποδίζοντας την προσέλευση των αυτοκινήτων.
Σε αυτήν την υπόθεση θα θέλαμε και την αρωγή όλων των ευαισθητοποιημένων πολιτών της πόλης ή άλλων φορέων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν με την συμμετοχή τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !