3 Οκτωβρίου 2017

Διαγωνισμός απάτη στο Facebook με κουπόνι 2.500€ από τα JumboΆλλος ένας ψεύτικος διαγωνισμός έκανε την εμφάνισή του στο Facebook. Αυτή τη φορά επρόκειτο για κουπόνι 2500€ από τα Jumbo.

Οι επιτήδειοι χρησιμοποίησαν το όνομα της εταιρίας «Jumbo» και προσπάθησαν να ξεγελάσουν τους ανυποψίαστους χρήστες.

Όπως αναφέρει το ellinikahoaxes.gr, ο ψεύτικος διαγωνισμός δημιουργήθηκε και ανέβηκε στη σελίδα «Ευτυχισμένα παιδιά». Χιλιάδες χρήστες όχι μόνο έκαναν like αλλά κοινοποίησαν και το διαγωνισμό. Μάλιστα, προχώρησαν και στο να καταθέσουν αίτηση, όπως τους προέτρεπε το συγκεκριμένο post.


Όσοι πάτησαν το λινκ, μεταφέρθηκαν σε μια σελίδα που με τη σειρά της τους μετέφερε σε άλλη. Εκεί, έπρεπε να συμπληρώσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

Όπως γράφει το hellinikahoaxes.gr, αν κυλήσετε τη σελίδα προς τα κάτω θα δείτε και την καρτέλα συνδρομητικής υπηρεσίας (που είναι έξυπνα κρυμμένη) με τις χρεώσεις.

Xρέωση: €6,24/ Εβδ. (3 SMS/Εβδ. €2,08 έκαστο)
Η εταιρία Jumbo ανέβασε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν πρόκειται για δικό της διαγωνισμό.
Δείτε την ανακοίνωση
Μετά από μερικές ώρες ο πρώτος διαγωνισμός κατέβηκε και ανέβηκε ένας άλλος ολόιδιος σε άλλη σελίδα στο Facebook (TreeTop).
Μεγάλη προσοχή σε όλους όσοι χρησιμοποιείτε το Facebook και βλέπετε τέτοιου είδους διαγωνισμούς.

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !