3 Οκτωβρίου 2017

Η αντιπλημμυρική προστασία της Πέλλας

Μετά από πρωτοβουλία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά και άψογη συνεργασία με υπηρεσιακά στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας, εντάχθηκαν σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης δύο (2) έργα αντιπλημμυρικής προστασίας με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 4.000.000,00 €.

Τα δύο έργα αφορούν τα διοικητικά όρια του Δήμου Έδεσσας και του Δήμου Αλμωπίας αντίστοιχα, έχοντας μεγάλη σημασία για ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Ειδικότερα, το ένα έργο που εγκρίθηκε έχει τίτλο «Αντιπλημμυρική προστασία Έδεσσας (Π. Εδεσσαίος)», προϋπολογισμού 1.900.000,00 € και το δεύτερο έχει τίτλο «Αντιπλημμυρική προστασία Λουτρακίου (χείμαρρος Τόπλιτσα)», προϋπολογισμού 2.040.000,00 €.

«Μετά από συντονισμένες ενέργειες, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να εγκριθούν δύο έργα με προϋπολογισμό περίπου 4.000.000,00 € για την αντιπλημμυρική προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Δύο παρεμβάσεις που θα έχουν αντίκτυπο και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση, όπως, επίσης, στον καλλωπισμό των σημείων όπου θα εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές. Ευχαριστώ τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας, τα οποία με την άρτια επιστημονική τους κατάρτιση συνεισέφεραν τα μέγιστα για να υποβάλλουμε πλήρεις προτάσεις οι οποίες εγκρίθηκαν και, μάλιστα, με πολύ καλή βαθμολογία. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές πηγές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !