17 Οκτωβρίου 2017

Τα προβλήματα που υπάρχουν στις λαϊκές αγορές του νομού Πιερίας



Συνάντηση, προκειμένου να εξετάσουν τα προβλήματα που υπάρχουν στις λαϊκές αγορές του νομού Πιερίας, είχαν η αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής και ο πρόεδρος των επαγγελματιών λαϊκών αγορών νομού Πιερίας Λεωνίδας Βουλγαρόγλου.

Οι δύο πλευρές διαπίστωσαν, πως τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές, είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν με μία και μόνο συνάντηση. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν να υπάρξουν και άλλες, με συμμετοχή και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επίλυσης τους. Εξάλλου το επόμενο χρονικό διάστημα θα ψηφιστεί και ο νέος νόμος για τις λαϊκές αγορές που περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές.

« Σίγουρα ήταν εποικοδομητική αυτή η πρώτη συνάντηση», είπε η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου και πρόσθεσε : « Η διαβούλευση είναι βασικό συστατικό της διοίκησης μας. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε στη διάθεση των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές για να αναζητήσουμε από κοινού την ικανοποίηση πάγιων αιτημάτων τους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής επισήμανε, πως «τα προβλήματα στις λαϊκές αγορές της επαρχίας δεν έρχονται σε δεύτερη μοίρα». Ωστόσο τόνισε, ότι το διαφορετικό καθεστώς λειτουργίας τους ( εμπλοκή και των δήμων και της περιφέρειας και όχι μόνο της περιφέρειας, όπως είναι στο νομό Θεσσαλονίκης), δημιουργεί ανεπιθύμητες καταστάσεις.

« Θέλουμε να πιστεύουμε πως έστω και την ύστατη ώρα η πολιτεία θα υιοθετήσει την πρόταση μας για τη δημιουργία οργανισμών λαϊκών αγορών σε ολόκληρη τη χώρα», κατέληξε

https://www.karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !