9 Σεπτεμβρίου 2017

Έτοιμο το πληκτρολόγιο που μετατρέπει τα greeklish σε ελληνικά!



H Google έφερε την υποστήριξη των Greeklish στο Gboard, ένα πληκτρολόγιο της Google για την συσκευή σας. Το Gboard, σας παρέχει όλα όσα περιμένατε από ένα εξαιρετικό πληκτρολόγιο – GIFs, emojis και Glide Typing.

Πολλοί χρήστες του ελληνικού πληκτρολογίου, λόγω της περιορισμένης υποστήριξης των ελληνικών χαρακτήρων στις συσκευές του παρελθόντος, συνήθισαν να πληκτρολογούν ελληνικές λέξεις σε πληκτρολόγιο λατινικών χαρακτήρων- ένας τρόπος γραφής γνωστός ως “Greeklish”. Τώρα η Google δίνει τη λύση, προσφέροντας αυτόματη μετατροπή της ιδιόμορφης αυτής μεθόδου σε Ελληνικά!

Αρχικά, επιλέξτε το πληκτρολόγιο “Greek (abc -> Ελληνικά)” από το μενού του Gboard στην Android συσκευή σας.

Ανοίξτε μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να πληκτρολογήσετε και έπειτα πατήστε μια φορά ή παρατεταμένα το εικονίδιο για να επιλέξετε το πληκτρολόγιο “Greek (abc -> Ελληνικά)”.
Μόλις το μοντέλο κατέβει, θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το νέο πληκτρολόγιο! Μπορείτε να πληκτρολογείτε κανονικά είτε με Glide [σχεδιάζοντας τη λέξη χωρίς να σηκώσετε το δάχτυλό σας.

Το Gboard για Android ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με την υποστήριξη νέων γλωσσών και εργαλείων, καθώς η Google εργάζεται για να πετύχει το όραμά της να δημιουργήσει έξυπνους μηχανισμούς για πιο γρήγορη εισαγωγή κειμένου, αυτόματη συμπλήρωση και πρόβλεψη λέξεων σε συσκευές κινητών τηλεφώνων- σε όποια γλώσσα και αν επιλέξετε.

https://www.karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !