14 Σεπτεμβρίου 2017

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού στη Θεσσαλονίκη



Διήμερο δωρεάν προληπτικού μαστογραφικού ελέγχου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, διοργανώνει η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Κορδελιού - Ευόσμου της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνει την Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017.




Κινητή Μονάδα Μαστογράφου θα εγκατασταθεί στην πλατεία του Δημαρχείου και θα υποδεχτεί κυρίες 40 - 70 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν δωρεάν. Θα δοθεί προτεραιότητα σε άπορες και ανασφάλιστες.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ, Θόδωρος Καλλίτσης, μιλώντας στο zougla.gr, επεσήμανε: «Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες, προσβάλλοντας περίπου 5.000 ετησίως στη χώρα μας. Ωστόσο, με συστηματικές προληπτικές εξετάσεις η ασθένεια αντιμετωπίζεται και όταν διαπιστωθεί σε πρώιμα στάδια μπορεί να ιαθεί. O τακτικός προληπτικός μαστογραφικός έλεγχος συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και μπορεί να σώσει ζωές».

Και τόνισε: «Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να βοηθήσει τις γυναίκες ώστε να βάλουν σε ετήσιο πρόγραμμα αυτή την ανώδυνη, σύντομη και ασφαλή εξέταση. Η οργάνωση δωρεάν προληπτικού μαστογραφικού ελέγχου είναι δράση Κοινωνικής Ευθύνης. Στις μέρες μας απαιτείται η συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών, πάνω από κόμματα και πολιτικές πεποιθήσεις. Πιστεύουμε στην ανάπτυξής της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Στηρίζουμε τις ευπαθείς ομάδες, με δράσεις όπως αυτή, γιατί με την κοινή συσστράτευση μπορούμε να στηρίξουμε ιδιαίτερα όσους έχουν ανάγκη».

«Η κοινωνικές συνέργειες είναι βασικός στόχος μας. Η δύναμη που πηγάζει από την κοινωνική συνοχή είναι απαραίτητη για την ενότητα του λαού μας και την προοπτική του, όπως έχει τονίσει ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης» υπογράμμισε ο κ. Καλλίτσης.

«Προσκαλούμε και καλωσορίζουμε κυρίες που ενδέχεται να μην είχαν αλλιώς εύκολη πρόσβαση στην προληπτική εξέταση. Για δηλώσεις συμμετοχής και γι ανα μην υπάρχει καμία αναμονή, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή καλώντας στο τηλ. 6938127528. Ευχαριστούμε εθελόντριες και εθελοντές που συνεισφέρουν σε αυτή τη δράση, ευχαριστούμε το Διαγνωστικό Κέντρο Ασκληπιός που δέχτηκε να είναι χορηγός αυτής της εκδήλωσης και προσκαλούμε για συμμετοχή σε προσεχείς τέτοιες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν» κατέληξε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ευόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !