26 Αυγούστου 2017

Η εκδήλωση της Κ.Ο Πιερίας του ΚΚΕ στο Θέατρο Πάρκου Κατερίνης




Η Κ.Ο Πιερίας του ΚΚΕ, πραγματοποίησε την Παρασκευή 25 Αυγούστου στο αμφιθέατρο του πάρκου Κατερίνης, με επιτυχία την πολιτική – πολιτιστική της εκδήλωση η οποία έγινε στα πλαίσια των εορτασμών για τα 100 χρόνια της μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης.

Η Οχτωβριανή Επανάσταση λειτούργησε σαν αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τους Σοβιετικούς κινηματογραφιστές για το λόγο αυτό και το πολιτιστικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε προβολή της ταινίας «Απεργία», όπου είναι η πρώτη μεγάλου μήκους, βωβή, ταινία του πιονιέρου του σύγχρονου κινηματογράφου Σεργκέι Αϊζενστάιν. Την ταινία συνόδευε με ζωντανή μουσική το συγκρότημα Opera Chaotique.

Με πολύ δουλειά και μεράκι τα μέλη του ΚΚΕ έστησαν έκθεση Σοβιετικής αφίσας της περιόδου 1917 – 1925 με τίτλος « Ο πάγος έσπασε ο δρόμος χαράχτηκε». Στην έκθεση αποτυπώνεται το πώς οι επαναστάτες, με τη βοήθεια της λιθογραφίας, γεμίζουν με ζωηρές παραστάσεις τις πόλεις. Σε τελευταία ανάλυση, οι αφίσες αποτυπώνουν πώς έβλεπαν οι αφοσιωμένοι στο σοσιαλιστικό πρόγραμμα Μπολσεβίκοι το παρόν τους, δηλαδή στις αφίσες βλέπουμε την επανάσταση την ώρα που συμβαίνει και μέσα από τα δικά τους μάτια.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό – ομιλία από τον Μπάμπη Παπαδόπουλος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και επικαιρότητα του Σοσιαλισμού σήμερα καθώς και στην αντικομμουνιστική φιέστα που διοργανώνει η εσθονική προεδρία της ΕΕ.



Στο χώρο λειτούργησε βιβλιοπωλείο της σύγχρονης εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !