6 Μαρτίου 2017

«Είμαστε με το μέρος σας αλλά δεν είμαστε αρμόδιοι…»



Εδώ και αρκετούς μήνες οι εργαζόμενοι στα SM Καρυπίδης, αγωνίζονται για τη δουλειά τους, τα δεδουλευμένα τους, για το δικαίωμά τους για δίκαιη μεταχείριση. Έχουν γνωστοποιήσει την κατάστασή τους σχεδόν σε όλους τους φορείς, έχουν ζητήσει τη βοήθεια όλων των αρμοδίων, έχουν μπει σε επίσχεση εργασίας, έχουν κινητοποιηθεί με διαμαρτυρίες και ενημερώσεις σε εργασιακούς χώρους και τις τελευταίες μέρες ζήτησαν τη βοήθεια του Δήμου και των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

Ζητούν απλά να εφαρμοστεί το ΠΔ 177/2002 που προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων ή μέρος αυτών.

Από κανέναν δεν πήραν αρνητική απάντηση. Όλοι είναι μαζί τους. Όλοι κατανοούν την κατάστασή τους. Όλοι εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Κι όμως, ακόμη όχι μόνο δεν έχουν δικαιωθεί αλλά κινδυνεύουν να μείνουν οριστικά «στο δρόμο»! Γιατί απλά κανείς δεν θέλει να κάνει στην πράξη τίποτε! Ούτε οι φορείς, ούτε ο Δήμος, που οφείλει να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους ούτε καν οι βουλευτές που μέσα στα υπόλοιπα ανέφεραν και ότι το νομικό πλαίσιο είναι ευνοϊκότερο για του εργοδότες παρά για τους εργαζόμενους (για θυμίστε μας σας παρακαλώ ποιοί νομοθετούν?)

Την ίδια καραμέλα πιπιλάνε όλοι: «είμαστε με το μέρος σας αλλά δεν είμαστε αρμόδιοι…». Πετάνε το μπαλάκι στον επόμενο, αυτός με τη σειρά του στον μεθεπόμενο κ.ο.κ.

Την ώρα που όλοι εκφράζουν αμέριστη συμπαράσταση, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και μεθοδεύσεις μεταξύ «επενδυτών» προκειμένου να παρακάμψουν και τα ελάχιστα εμπόδια που τους βάζει ο Νόμος και να γλυτώσουν να πληρώσουν τα οφειλόμενα είναι στην τελική ευθεία.

Όταν θα το έχουν καταφέρει, όταν θα έχουν αντικαταστήσει τους «παλιούς και ακριβούς» εργαζόμενους με «καινούριους και φθηνούς» τότε η Πιερία θα έχει αποκτήσει άλλους 100 ανέργους και στην καλύτερη περίπτωση 50 νέους εργαζόμενους με μηνιαίες απολαβές χαμηλότερες των 300 €.

Παρακαλούμε μην παραλείψετε και τότε να εκφράσετε όλοι την αμέριστη συμπαράστασή σας!

Δεν μπορούμε, οι εργαζόμενοι, να βασιζόμαστε ούτε σε ψεύτικες υποσχέσεις ούτε στη «συμπόνια» κανενός. Να παλέψουμε και να απαιτήσουμε νομοθετική κάλυψη των δικαιωμάτων μας, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων εργασίας, εργατικό δίκαιο που θα προασπίζει τα συμφέροντα του εργαζομένου και όχι το πλεόνασμα των εσόδων του εργοδότη. Εξάλλου κάποιοι μας το υποσχέθηκαν…


Σωματείο Εργαζομένων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών (ΣΕΕΠΥ Πιερίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !