6 Μαρτίου 2017

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Το Σάββατο 4 Μαρτίου στην Κατερίνη διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Ημερίδα με θέμα: «Έμφυλες ταυτότητες ως διδασκαλία στα παιδιά μας».

Η Ημερίδα έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΑΒΗ του Δήμου Κατερίνης και συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κατερίνης, την Ένωση Θεολόγων Ν. Πιερίας, την Ενωμένη Ρωμιοσύνη, τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ν. Πιερίας, τη ΓΕΧΑ Κατερίνης, τον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο «Κυριακή» και τη Σχολή Γονέων Κατερίνης.

Ομιλητές ήταν οι: α) Διονύσης Μακρής, Δημοσιογράφος, β) Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος-Θεολόγος και γ) Αποστόλης Χατζητόλιος, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Τους ομιλητές παρουσίασε δημοσιογράφος Ευγένιος Παπαδόπουλος, ο οποίος συντόνισε και τη συζήτηση που ακολούθησε τις ομιλίες.








Κατά την Ημερίδα, αναδείχθηκαν η κοινωνική αναστάτωση που προκάλεσε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, τα νομικά, παιδαγωγικά προβλήματα που τη συνοδεύουν, ενώ καταγράφηκαν οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν πανελληνίως από γονείς και εκπαιδευτικούς.



Στο κλείσιμο της Ημερίδας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος επισήμανε ότι η κοινωνία παρακολουθεί με αυξημένα αντανακλαστικά τις εξελίξεις, μετέφερε την εκτίμησή του ότι το θέμα θα απασχολήσει την επικείμενη Σύνοδο της Ιεραρχίας, καθώς η Εκκλησία αντιμετωπίζει πάντοτε με τη δέουσα ευαισθησία θέματα που άπτονται της διδασκαλίας του Ευαγγελίου και της χριστιανικής ηθικής. Τέλος, συνεχάρη και ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της Ημερίδας τόσο τους συνδιοργανωτές, όσο και τους εισηγητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !