6 Ιανουαρίου 2017

Βουλευτής βούτηξε για το Σταυρό στη Θεσσαλονίκη

Το κύμα κακοκαιρίας και οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν πτόησαν τον βουλευτή από την Θεσσαλονίκη.
Ο λόγος για τον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδη Φωκά, ο οποίος βούτηξε στα Ιαματικά Λουτρά Νέας Απολλωνίας για να πιάσει το σταυρό.




Κρήτη: Ματαιώθηκε ο αγιασμός, σχημάτισαν μόνοι τους τον σταυρό
Η τελετή αγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού ματαιώθηκε στο Ηράκλειο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.
Από νωρίς το πρωί, ο καιρός φαινόταν ότι θα χαλούσε και ότι η κακοκαιρία βρισκόταν προ των πυλών. Μετά όμως την έντονη και διαρκή βροχόπτωση, αποφασίστηκε να ματαιωθεί οριστικά.
Ωστόσο, εκείνοι που το είχαν αποφασίσει, το έκαναν πράξη και βούτηξαν. Μάλιστα, συγκινητική ήταν η στιγμή που βούτηξαν στα παγωμένα νερά και σχημάτισαν τον Σταυρό!



Βούτηξε 8χρονο παιδί στην Κρήτη
Με την παρουσία πλήθους κόσμου, παρά την συνεχή βροχή και τον αέρα, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμανάκι της Παντάνασσας.
Ο Σύλλογος Αλιέων κερνούσε όπως κάθε χρόνο ρακί, ενώ αρκετοί ήταν οι τολμηροί βουτηχτές - με την μικρότερη να είναι μόλις 8 ετών (!) - που αψήφησαν τον καιρό και έπεσαν στα νερά του λιμανιού, με τον σταυρό να «χάνεται» για μερικά λεπτά στα θολά νερά.
Έπειτα από αρκετές βουτιές στον πυθμένα, ο Ανδρέας Βούρδουλας - ο οποίος είχε πιάσει τον σταυρό και το 2015 - κατάφερε να τον βρει και να τον φέρει στην επιφάνεια, με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν και τα σκάφη να δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα με τις κόρνες τους.



Πηγή: cretalive.gr, cretapost.gr, , seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !