6 Ιανουαρίου 2017

Βόλος: Τραυματίστηκε 55χρονος από φωτοβολίδα στα Θεοφάνεια



Από τον τραυματισμό ενός 55χρονου άνδρα στο πόδι, από φωτοβολίδα που ρίχτηκε από σκάφος στη θάλασσα και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός λιμενικού, επισκιάστηκε ο φετινός εορτασμός των Θεοφανείων στο Βόλο. Ο καθαγιασμός των υδάτων έγινε από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και στην παγωμένη θάλασσα έπεσαν 14 κολυμβητές και μια κολυμβήτρια, ενώ το σταυρό έπιασε για δεύτερη φορά ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ Λάμπρος Μακρής. Ανάμεσα στους κολυμβητές για πρώτη φορά μια γυναίκα, καθώς και ο Δημήτρης Μεντεκίδης, που φέτος για 21η χρονιά έπεσε στη θάλασσα στον Παγασητικό.

Μετά τον καθαγιασμό των υδάτων και καθώς παραπλέοντα σκάφη από το ρυμουλκό που έπεσε στη θάλασσα ο σταυρός, έριχναν φωτοβολίες, πιθανόν λόγω του δυνατού αέρα μια φωτοβολίδα κατευθύνθηκε προς την παραλία όπου βρισκόταν πλήθος κόσμου και βρήκε στο πόδι τον 55χρονο άνδρα. Η δύναμη της φωτοβολίδας ήταν τέτοια, που τρύπησε το παντελόνι και του προκάλεσε τραύμα βάθους περίπου δύο εκατοστών, κοντά στη μηριαία αρτηρία.

Αμέσως πήγαν επί τόπου εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που τον βοήθησαν, ενώ μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου χειρουργήθηκε. Στη δεύτερη περίπτωση τραυματίστηκε ελαφρά λιμενικός, που μάλιστα πήγε μόνος του στο Νοσοκομείο, όπως ανέφεραν οι εθελοντές.

Η τελετή καθαγιασμού των υδάτων ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα απρόοπτα και ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λιμεναρχείου Βόλου, παρουσία των θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτεύς».

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !