13 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ 0 – 1

Ο Διαγόρας επικράτησε στο πιερικό ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής με τους γηπεδούχους να έχουν (δικαιολογημένα) πολλά παράπονα κυρίως από τον διαιτητή Μελτζανίδη από την Ημαθία.
Ο αγώνας ξεκίνησε νευρικά και για τις δύο ομάδες, με τον φιλοξενούμενο Διαγόρα να καταφέρνει να προηγηθεί στην νωρίς, μόλις στο 2′ και το νεανικό σύνολο των γηπεδούχο να είναι νευρικό στο πρώτο εικοσάλεπτο.
Στην συνέχεια ο Αχιλλέας πήρε
τον έλεγχο του αγώνα και ήταν ανώτερος, χωρίς όμως να καταφέρει να σημειώσει κάποιο τέρμα.
Στο 2ο μόλις λεπτό ο Σαμανίδης από αριστερά έκανε την σέντρα και ο Μυλωνάς με πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σαρρή με τη «βοήθεια» και του αμυντικού στον οποίο βρήκε η μπάλα και άλλαξε πορεία νικώντας τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Οι γηπεδούχοι είχαν μία καλή ευκαιρία στο 17′ όταν ο Βούλγαρης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στην συνέχεια ο Αχιλλέας πήρε τα ηνία και στο 25′ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Ψύρρας έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου κι αφού διένυσε αρκετά μέτρα ανενόχλητος, έδωσε στον Νάκα που σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Βασιλειάδη να αποκρούει εντυπωσιακά. Ο Μανίκας πήρε το ριμπάουντ, αλλά σούταρε πάνω σε σώμα αμυντικού.
Στο 33′ νέα καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους και πάλι από στημένη μπάλα. Ο Νάκας, από πλάγια δεξιά θέση έξω από την περιοχή, εκτέλεσε απ’ ευθεία φάουλ με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις Διαγόρας έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 40′ να διπλασιάσει τα τέρματά του όταν ο Δεμηρτζόγλουσημάδεχε το δοκάρι των γηπεδούχων.
Στο 62′ ο Μπενίσκος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά, με όλο το γήπεδο να τον χειροκροτεί κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο.
Στο 65′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν ο Τερζήςέσπρωξε και έριξε κάτω τον Μανίκα στο ύψος της μικρής περιοχής.
Στην συνέχεια ο πιο έμπειρος Διαγόρας διαχειρίστηκε το παιχνίδι και δεν επέτρεψε στον Αχιλλέα, παρ’ όλη την υπεροχή του να δημιουργήσει κάποια φάση και να απειλήσει με την ισοφάριση.
Στο 82′ ο Δεμηρτζόγλου, έδιωξε τη μπάλα με το χέρι, μέσα από την περιοχή των φιλοξενούμενων, με το διατητή να μην υποδεικνύει την παράβαση.
Τον αγώνα διηύθυνε ο Μελιτζανίδης με βοηθούς τους Γιάντση και Κελεσίδη, της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Αχιλλέας (Νίκος Θεοδοσιάδης)
Σαρρής, Βούλγαρης (67′ Λαζαρίδης), Δερμίσης, Ηλιάδης, Παπαδόπουλος, Παγωνιδης, Ψύρρας, Δημηνάς, Καμπερίδης (64′ Ζωβλήκας), Νάκας, Μανίκας.
Διαγόρας (Κώστας Παπαδόπουλος)
Βασιλειάδης, Τάχος, Λαγδάρης, Δημητρίου, Τερζής, Καρατζάογλου, Δεμηρτζόγλου (88′ Βασίλιεβιτις), Τσαγκαράκης, Μπενίσκος (62′ λ.τ. Τσιώμης), Μυλωνάς (80′ Καράμπελας), Σαμανίδης.
Οι δηλώσεις των προπονητών
Κώστας Παπαδόπουλος (Διαγόρας Σεβαστής)
«Αρχικά, να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλες τις ομάδες και χωρίς τραυματισμούς και να ευχαριστήσω την ομάδα του Αχιλλέα για τη φιλοξενία της. Εύχομαι η ομάδα του Αχιλλέα, γιατί όπως την είδα σήμερα, είναι μία πολύ καλή ομάδα και έμπειρη στην κατηγορία, να επιτύχει τους στόχους της όσο το δυνατό γρηγορότερα.
Εύχομαι τα καλύτερα και στο Νίκο Θεοδοσιάδη, τον συνάδελφο και να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους παίκτες μου. Δουλέψαμε πολύ όλη την εβδομάδα πάνω στις αδυναμίες του Αχιλλέα, που είχαμε δει σε κάποιους αγώνες της. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα, βάσει της εικόνας του αγώνα κρίνεται δίκαιο, γιατί θα μπορούσαμε στο πρώτο ημίχρονο να έχουμε τελειώσει το παιχνίδι.
Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο αμυνθήκαμε περισσότερο. Περιμέναμε ότι ο Αχιλλέας θα πιέσει πιο ψηλά και είχαμε ως στόχο, στις αντεπιθέσεις, να κάνουμε το 0 – 2 και να τελειώσουμε το ματς. Συγχαρητήρια και πάλι στους παίκτες μου και συνεχίζουμε».
Νίκος Θεοδοσιάδης (Αχιλλέας Νεοκαισάρειας)
«Η αλήθεια είναι ότι αυτήν την στιγμή, που ξεκινάω να μιλήσω, είμαι πάρα πολύ εκνευρισμένος και πάρα πολύ στεναχωρημένος με αυτά που έγιναν σήμερα στο γήπεδο. Νομίζω ότι σήμερα, ο κόσμος που ήρθε και είδε το παιχνίδι, είδε μόνο μία ομάδας μέσα στο γήπεδο.
Σίγουρα η Σεβαστή είναι μία ομάδα που έχει έμπειρους παίκτες, αλλά εμείς ήμασταν σήμερα αυτοί που πρωταγωνίστησαν στο γήπεδο. Δυστυχώς όμως, αυτά τα δεκ10αεπτάχρονα παιδιά, σήμερα αδικήθηκαν. Το μόνο που έχω να πω για τους ποδοσφαιριστές μου είναι πολλά συγχαρητήρια, μέσα από την καρδιά μου. Δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι.
Αυτή η ομάδα έχει πάρα πολλά να δώσει. Το απέδειξε σήμερα μέσα στο γήπεδο με την αγωνιστικότητα, το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και πειθαρχίας. Αυτό το δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις και νομίζω ότι τα παιδιά το βγάζουν μέσα στο γήπεδο.
Σίγουρα σταθήκαμε άτυχοι στη φάση του δεύτερου λεπτού, που δεχθήκαμε το γκολ. Αυτό μας επηρέασε ψυχολογικά, όμως τα παιδιά αντέδρασαν. Θα μπορούσε, στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι να γίνει και 3 – 1 και να γίνει η ανατροπή.
Η Σεβαστή έκανε δύο ευκαιρίες στο τέλος του ημιχρόνου. Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν κινδυνεύσαμε, ουσιαστικά, σε καμία άλλη φάση. Εμείς δημιουργήσαμε 3 – 4 κλασσικές ευκαιρίες, αλλά δεν πετύχαμε κάποιο τέρμα και πήγαμε στο ημίχρονο με αυτό το σκορ (0 – 1).
Στο δεύτερο ημίχρονο, νομίζω ότι δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Προσπαθήσαμε, πιέσαμε, αλλά η Σεβαστή είναι έμπειρη ομάδα και διαχειρίστηκε το παιχνίδι ανάλογα κι έτσι, μοιραία, φτάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα.
Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Σεβαστής για τη νίκη. Ήμουν ενάμιση χρόνο εκεί και έζησα ωραίες στιγμές. Να ευχηθώ να έχει καλή συνέχεια και να πετύχει τους στόχους της. Θέλω για μία ακόμα φορά, μέσα από αυτήν την συνέντευξη, να μιλήσω για αυτά τα παιδιά, τα δεκαεπτάχρονα, ότι είμαι σίγουρος ότι, αύριο μεθαύριο, κάποιο από αυτούς θα είναι πρωταγωνιστές σε μεγάλα σαλόνια κι όχι στην Γ’ Εθνική. Το βλέπω στις προπονήσεις καθημερινά και νομίζω ότι σήμερα, στο παιχνίδι, το είδατε κι εσείς και ο κόσμος που ήρθε να το παρακολουθήσει.
Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε. Το πρωτάθλημα έχει άλλες είκοσι εννέα αγωνιστικές. Εύχομαι να πετύχουμε τους στόχους μας και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η απαίτηση η δική μου και ο στόχος μου. Να παίζει η ομάδα, κάθε Κυριακή καλό ποδόσφαιρο και βέβαια, να πετυχαίνει και νίκες.
Καλή συνέχεια στο φίλο μου τον Κώστα τον Παπαδόπουλο, με τον οποίο ήμασταν και συνεργάτες στην Σεβαστή. Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο της Πιερίας έχει ποιότητα και όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές».

http://www.antilaloi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !