23 Αυγούστου 2016

Νέες Μονάδες ΕΚΑΒ σε Φάρσαλα και Αγιά

Την πρόθεση της διοίκησης του ΕΚΑΒ και του Υπουργείου Υγείας να δημιουργήσει μονάδες του ΕΚΑΒ στην Αγιά και στα Φάρσαλα, γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ.Μιλτιάδης Μυλωνάς  κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας –Εύβοιας κ. Νέστορα Αντωνίου, παρουσία του διευθυντή ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Παπαγγελή και εκπροσώπων των εργαζομένων του οργανισμού στη Λάρισα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της 5ης ΥΠΕ και μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο κ. Μυλωνάς τόνισε τα εξής:
«Πρόθεση της διοίκησης του ΕΚΑΒ καθώς και του Υπουργείου Υγείας είναι όσον δυνατόν γρηγορότερα να καλύψουμε κενά που έχουν σχέση με την διακομιδή στα νοσοκομεία και στα κέντρα Υγείας. Ο κλήρος έτυχε να ξεκινήσουμε με την Θεσσαλία και αυτό γιατί ο αγροτικός πληθυσμός της χώρας είναι ένας από τους βασικούς πυρήνες της οικονομίας, πρέπει οπωσδήποτε να νιώθει ότι το κράτος και η πολιτεία είναι δίπλα του. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ο σκοπός μας είναι ξεπερνώντας τις δυσκολίες να δημιουργήσουμε μονάδα ΕΚΑΒ τόσο στην Αγιά όσο και στα Φάρσαλα.
Είναι διαφορετικά να βλέπεις αυτό που συμβαίνει και πρέπει να το επισπεύσεις και ενδεχομένως να μην το δεις ποτέ και να το αφήσεις για τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια, γιατί πιστεύει ότι όλα βαίνουν καλώς. Η πληροφόρηση σήμερα μπορεί να είναι άμεση αλλά είναι διαφορετικά το περιστατικό να το δεις με τα ίδια σου τα μάτια. Με το περιστατικό αυτό διαπίστωσα ότι τα κενά πρέπει να καλυφθούν, είναι απαράδεκτο το 2016 σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίζονται έτσι οι πολίτες. Η δημοκρατία δεν είναι μόνο τι πιστεύεις και τι ψηφίζεις είναι το δικαίωμα και η άνεση που έχει ο πολίτης της Αθήνας να πηγαίνει σε μια μονάδα υγείας την ίδια άνεση να έχει και ο πολίτης των Φαρσάλων ή της Λάρισας ή της Αγιάς να πηγαίνει άμεσα σε ένα νοσοκομείο ή ένα κέντρο Υγείας».
Το τελευταίο τροχαίο ατύχημα που συνέβη στον περιφερειακό κόμβο των Φαρσάλων ήρθε να αναδείξει για άλλη μια φορά την έλλειψη πληρωμάτων ασθενοφόρων ώστε να λειτουργήσει σε 24ωρη βάση το ασθενοφόρο των Φαρσάλων.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος των Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Νομού Λάρισας κ. Γιώργος Μπιρσίμης υποστήριξε τα εξής:
«Τα προβλήματά μας είναι τραγικά, είναι καθημερινότητα για μας, είναι διαχρονικά, δεν έχουν χρώμα., είμαστε «χρήσιμοι» και όχι «αρεστοί», γινόμαστε ενοχλητικοί, δεν έχουμε προσωπικές αντιπαραθέσεις, θέλουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα.
Όταν έχουμε πολυτραυματίες στο πεζοδρόμιο στα Φάρσαλα χρειάζεται πολύ ώρα να έρθει ασθενοφόρο από τη Λάρισα γιατί δεν έχει ικανό αριθμό πληρωμάτων για να καλύψει τις βάρδιες του νέου ασθενοφόρου.
Προχθες έγινε τροχαίο έξω από την πόλη των Φαρσάλων, λειτούργησαν καλά τα πράγματα, τη ώρα του τροχαίου ήταν παρόν στο συμβάν ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, καλέσανε οδηγό εκτός βάρδιας του κέντρου υγείας, χρειάστηκε να κινηθεί η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και άλλα δύο ασθενοφόρα.
Μόνο η επαρχία της Ελασσόνας καλύπτεται σε 24ωρη βάση με πληρώματα εμείς είμαστε πιο απομονωμένοι από τις άλλες επαρχίες της Λάρισας, έχουμε κακό οδικό άξονα, έχουμε μεγάλο όγκο οχημάτων, είναι απαραίτητη η δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα.
Εμείς ζητάμε τα αυτονόητα, να γίνει σταθμός ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα. Είναι πρόβλημα όλης της κοινωνίας, όταν πέφτουν οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας η κοινωνική ανισότητα μεγαλώνει, αυτοί που έχουν ανάγκη να πάνε σε δημόσιο σύστημα είναι οι μη έχοντες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι».
Πηγή: www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !