19 Ιανουαρίου 2016

Ενημέρωση των μαθητών για το AIDS στα λύκεια της Περαίας, Νέας Μηχανιώνας και Επανομής

Πρόγραμμα   ειδικών παρουσιάσεων με σκοπό την ενημέρωση  των μαθητών της Γ΄ Λυκείου  για το AIDS και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ξεκινά από  αύριο στα  σχολεία  του Δήμου Θερμαϊκού. Πραγματοποιείται με  πρωτοβουλία  του Δήμου και  επικεφαλής το  δημοτικό σύμβουλο,
πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής Υγείας, παθολόγο και διευθυντή του ΕΣΥ, Παναγιώτη Κολλάρα, σε συνεργασία με την Ελληνική  Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης  του AIDS, καθώς  και  με την έγκριση   του Υπουργείου  Παιδείας.
Οι παρουσιάσεις θα  γίνουν με σύγχρονες  και ολοκληρωμένες μεθόδους ενημέρωσης των μαθητών, απολύτως  προσαρμοσμένες στα παιδαγωγικά   πρότυπα. Κατά τη διάρκεια τους οι έφηβοι με τη βοήθεια θεατρικών δρώμενων και διαδραστικών μαθημάτων θα πληροφορηθούν  με εύληπτο και  κατανοητό τρόπο  για όλα  όσα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με  το AIDS και τα υπόλοιπα μεταδιδόμενα με την σεξουαλική επαφή νοσήματα, την προσωπική τους  προφύλαξη και τα μέτρα πρόληψης.
Η αρχή θα γίνει αύριο, 20 Ιανουαρίου, στις έντεκα το πρωί με τους μαθητές  της Γ΄ Λυκείου στο 2ο Λύκειο Περαίας. Θ’ ακολουθήσουν ανάλογες  παρουσιάσεις στις 22 Ιανουαρίου στο 1ο Λύκειο Περαίας, στις 24 Ιανουαρίου στο Λύκειο Ν. Μηχανιώνας και στις 26 Ιανουαρίου στο  Λύκειο Επανομής.

«Φροντίζουμε να παρέχουμε  στα παιδιά μας ό, τι καλύτερο. Οφείλουμε να παραμερίσουμε προκαταλήψεις  και ταμπού και να παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις της σύγχρονης εποχής. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να τα θωρακίσουμε απέναντι στις κακοτοπιές. Διατηρούμε ευήκοα ώτα  και τα εφοδιάζουμε  με όλες  τις γνώσεις και τις πληροφορίες που θα τα προφυλάξουν από  δύσκολες  έως και μη αναστρέψιμες  καταστάσεις στην  υπόλοιπη ζωή τους», δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !