2 Νοεμβρίου 2017

Πεζοπορία στο αρχέγονο δάσος των Σκουριών Χαλκιδικής

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 διοργανώνεται πεζοπορία στο όρος Κάκκαβος σε ένα μοναδικό τοπίο που καταστρέφεται μέρα με τη μέρα. Ορειβατικοί και άλλοι σύλλογοι από την Β. Ελλάδα θα βρεθούν στα μονοπάτια του αρχέγονου δάσους των Σκουριών περπατώντας στην διαδρομή του αγώνα «ΞΕ ΣΚΟΥΡΙΑ ΖΩ» που διοργανώνεται εκεί κάθε χρόνο.
Η διάρκεια της πεζοπορίας υπολογίζεται σε 6 ώρες περίπου ενώ θα
υπάρχει και δεύτερη ομάδα που θα πραγματοποιήσει μικρότερης διάρκειας πεζοπορία 2-3 ωρών.
Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την πλατεία της Μ. Παναγίας και θα καταλήξει εκεί ενώ οι τοπικοί σύλλογοι (Πολιτιστικός Σύλλογος Μ. Παναγιάς, Σύλλογος Γυναικών Μ. Παναγιάς) θα προσφέρουν ζεστή σούπα και τσάι. Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραμείνουν στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου Μ. Παναγιάς όπου θα ακολουθήσει ενημέρωση συζήτηση για τις καταστροφικές συνέπειες της εξόρυξης χρυσού στο δάσος των Σκουριών.
Η μεγάλη διαδρομή είναι μέτριας δυσκολία και απαιτεί προηγούμενη εμπειρία ενώ η μικρότερη διαδρομή θα σχεδιαστεί με βάση την σύνθεση της δεύτερης ομάδας. Η ώρα συγκέντρωσης είναι 10:00 το πρωί και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό (μπουφάν, αντιανεμικό, φλις ανάλογα με τις συνθήκες ), νερό και ξηρά τροφή. Ευελπιστούμε η σχεδιαζόμενη δράση να αποτελέσει μόνο την αρχή και ο Κάκκαβος αντί για τσιμεντένιες δεξαμενές λυμάτων να γεμίζει κάθε Κυριακή με ανθρώπους που αγαπούν τη φύση.



Για την μετακίνηση θα υπάρχει λεωφορείο που θα ξεκινήσει στις 7.00 από την Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς ενώ ως ώρα συγκέντρωσης για όσου έρθουν με δικά τους μέσα ορίζεται η 9:30 στην πλατεία της Μ. Παναγιάς.
Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο λεωφορείο επικοινωνήστε με το τηλ: 6944152183 Μπάμπης Μακρύδης





Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ Β ΕΛΛΑΔΟΣ όσοΙ έρθουν από Θεσσαλονίκη θα συναντηθούμε στο βενζινάδικο Κaoil απέναντι από το ΤΙΤΑΝ στις 7:45 Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 6986592737 Γιώργος Καινούργιος

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι παρακάτω Σύλλογοι και ομάδες
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΡΕΙΒΑΤΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΟΡΕΙΒΑΤΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ
Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Η ΟΜΑΔΑ Naturalistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !