29 Νοεμβρίου 2016

Μεταφέρονται και οι τελευταίοι 700 πρόσφυγες της Πέτρας Ολύμπου



Τον καταυλισμό της Πέτρας Ολύμπου επισκέφθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης, ο αναπληρωτής συντονιστής της Ν.Ε και μέλη της νομαρχιακής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο της μετεγκατάστασης των προσφύγων σε καταλληλότερες δομές.



Το πρόγραμμα της μεταφοράς των δεκάδων εκατοντάδων φιλοξενούμενων -που γίνεται ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ- βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη έχουν μεταφερθεί περί τους 600 πρόσφυγες σε διάφορες περιοχές. Οι 700 που έχουν μείνει στην Πέτρα υπολογίζεται ότι θα μεταφερθούν αυτήν την εβδομάδα, έτσι ώστε να εκκενωθεί πλήρως ο καταυλισμός.



«Είχαμε εκφράσει από την αρχή τις αντιρρήσεις μας για την καταλληλότητα του χώρου, καθώς οι συνθήκες τον χειμώνα είναι πολύ άσχημες, λόγω του υψόμετρου, αλλά, όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα μας βρέθηκε να διαχειρίζεται μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χωρίς ουσιαστική βοήθεια από τους εταίρους της. Και σε τέτοιες καταστάσεις είναι δύσκολο να προσφέρεις το επιθυμητό. Προσπαθούμε να κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατό και σε πολλές περιπτώσεις και να το υπερβούμε,

έτσι ώστε οι άνθρωποι αυτοί, οι γυναίκες και τα παιδιά που ξεριζώθηκαν βίαια από τις εστίες τους, να βρουν ασφαλές καταφύγιο κι ελπίδα να συνεχίσουν τις ζωές τους», δήλωσε ο βουλευτής Σ. Καστόρης. «Και στην Πέτρα», πρόσθεσε, «παρά τις δύσκολες συνθήκες, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει επιφορτισθεί με το έργο της διαχείρισης του καταυλισμού, κατάφερε να έχουν μέχρι σήμερα οι πρόσφυγες μια αξιοπρεπή διαμονή».



Όπως διαπίστωσε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα σε αυτά που κατά καιρούς ακούγονται από διάφορους καλοθελητές, η κατάσταση στον καταυλισμό παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα και δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι τώρα ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης, η αύξηση των περιστατικών που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.



Μετά το πέρας της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε έκκληση προς όλους για συναίνεση και συμπόρευση στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού, ειδικά μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν, που ουσιαστικά απειλεί να κατακλύσει όλη την ΕΕ με πρόσφυγες. «Σε καμιά περίπτωση πάντως», ανέφεραν, «δεν θα επιτρέψουμε, ως κοινωνία και ως λαός, τη μαύρη προπαγάνδα των γνωστών μισαλλόδοξων κύκλων, να αμαυρώσει το αίσθημα αλληλεγγύης μας προς τους πρόσφυγες και τους κυνηγημένους της γης. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες».

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

γραφειο τυπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !