11 Αυγούστου 2016

Δήμος Νεάπολης -Συκεών: Συνεχίζονται τα έργα οδοποιίας στην οδό Επταπυργίου

Τις εργασίες ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης του κεντρικού οδικού άξονα της Επταπυργίου στις Συκιές, που ξεκίνησαν από νωρίς τα ξημερώματα, επιθεώρησαν σήμερα ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Αντώνης Σαουλίδης, καθώς και ο διευθυντής και οι επιβλέποντες μηχανικοί του έργου από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

Τα συνεργεία έπιασαν δουλειά από νωρίς τα ξημερώματα στη διασταύρωση των οδών Φωκά με Επταπυργίου (στο ύψος του ιερού ναού Αγίου Χαραλάμπους) στο ρεύμα της ανόδου, με στόχο να ολοκληρωθεί σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του φρεζαρίσματος –αποξήλωσης του υφιστάμενου φθαρμένου ασφαλτοτάπητα και μέχρι αύριο το μεσημέρι να έχει ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση νέου αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα υψηλών προδιαγραφών.
Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση ειδικών νέων φωτιστικών τελευταίας τεχνολογίας (LED), ενώ όταν ολοκληρωθούν τα έργα οδοποιίας, θα ακολουθήσουν έργα ανακατασκευής των πεζοδρομίων και της διαχωριστικής νησίδας.
«Με τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη ολοκληρώνουμε σταδιακά τις παρεμβάσεις οδοποιίας, ηλεκτροφωτισμού και ανακατασκευής των πεζοδρομίων της Επταπυργίου, παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 3 εκατ. ευρώ. Ο οδικός αυτός άξονας έχει υπερτοπική σημασία αφού εξυπηρετεί τις ανάγκες όχι μόνο του δήμου μας, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης. Με τις παρεμβάσεις αυτές, ο κεντρικός αυτός δρόμος γίνεται ασφαλής για τις μετακινήσεις πεζών και οχημάτων και αναβαθμίζεται συνολικά», τόνισε ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης.
Από τις εργασίες δεν προκλήθηκε ταλαιπωρία, ενώ οι περίοικοι έσπευσαν να ευχαριστήσουν τον δήμαρχο για τα έργα αναβάθμισης της περιοχής. Ο κ. Δανιηλίδης και ο κ. Σαουλίδης επισήμαναν ότι σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας, κατέστη δυνατό οι εργασίες να εκτελεστούν αυτό το διάστημα, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου, που οι περισσότεροι απουσιάζουν. «Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί αυτό το εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής, με τη λιγότερη δυνατή όχληση των περιοίκων, αλλά και των επαγγελματιών. Ειδικά για τα εμπορικά καταστήματα, δεν θέλουμε ούτε κατ’ ελάχιστο να εμποδίσουμε τη λειτουργία τους, σε μια περίοδο που πραγματικά δίνουν μάχη για να επιβιώσουν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιηλίδης.
Η δημοτική αρχή απευθύνει παράκληση στους περιοίκους και τους καταστηματάρχες αυτό το διήμερο να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στον χώρο των εργασιών προκειμένου αφενός να μην παρακωλύεται το έργο και αφετέρου να μην δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία και να αποτραπεί κάθε κίνδυνος πρόκλησης φθορών στα αυτοκίνητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !