11 Φεβρουαρίου 2016

Τραγωδία στο Αιγαίο: Συνετρίβη ελικόπτερο - Τρεις νεκροί



Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις επιβάτες του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που χάθηκε τη νύχτα στο Αιγαίο. Τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι τρεις άντρες είναι οι: Αναστάσιος Τουλίτσης, Κωνσταντίνος Πανανάς, Ελευθέριος Ευαγγέλου.





Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16 και το ίχνος του χάθηκε στην περιοχή της Κινάρου, δυτικά της Λέρου.

Η τελευταία φορά που έδωσε στίγμα ήταν όταν βρισκόταν στο ύψος της νησίδας Κινάρου, που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία άτομα, οι δύο πιλότοι και ένας μηχανικός. Και οι τρεις εντοπίστηκαν νεκροί.

Πάνος Καμμένος: Δεν έχουν βρεθεί οι σοροί

Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος πριν λίγο έγραψε στο Twitter για τις πληροφορίες περί ανεύρεσης σορών: «Όλα όσα γράφονται για ανεύρεση σωρών είναι ψεύδη, ειδικές δυνάμεις τώρα προσεγγίζουν τουλάχιστον σεβαστείτε τις οικογένειες των αξιωματικών».



Το ελικόπτερο Agusta Bell 212 του Πολεμικού Ναυτικού εκτελούσε νυχτερινή πτήση επιφάνειας. Νωρίτερα άλλο ελικόπτερο που συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είχε εντοπίσει από αέρος τα συντρίμμια του μοιραίου Agusta Bell στη νησίδα Κίναρο.

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς».

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν οι:
Υποπλοίαρχοι Τουλίτσης Αναστάσιος (κυβερνήτης) και Πανανάς Κωνσταντίνος (συγκυβερνήτης) και ο ναυτίλος ανθυπασπιστής Ευαγγέλου Ελευθέριος. Το ελικόπτερο που είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» με τριμελές πλήρωμα προκειμένου να εκτελέσει άσκηση εντοπισμού στόχων επιφανείας, κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ» που διεξάγεται στην περιοχή.
Κ.Πανανάς
Α.Τουλίτσης

e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !