4 Νοεμβρίου 2015

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συνιερούργησε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην περιοχή "Περίσταση", Κατερίνης, επί τη εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας κ. Παντελεήμονος, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου,
Τριπόλεως (Λιβύης) κ.Θεοφυλάκτου, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου και του άγοντος τα Ονοματηριά του επιχωρίου Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου, συνευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης κ. Νικηφόρου..

onomastiria-1
Τον Θείο Λόγο εκήρυξε, κατά παράκληση του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ , ο οποίος αναφέρθηκε στη διδασκαλία της Εκκλησίας για την τιμή και την ευλάβεια προς τα τίμια Λείψανα των Αγίων, ευχήθηκε προς τον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο και τον συνεχάρη για το υπ' αυτού επιτελούμενο ποιμαντικό έργο, αλλά και για την αγάπη και τη στοργή, με την οποία περιβάλλει τον ασθενούντα προκάτοχό του Σεβασμιώτατο κ. Αγαθόνικο. 
onomastiria-2
onomastiria-3
Απευθυνόμενος δε προς τους παρισταμένους μαθητές και μαθήτριες, τους προέτρεψε να μελετήσουν το βίο του Αγίου Γεωργίου, από τον οποίο μπορούν να λάβουν πολλά και πολύτιμα διδάγματα για τη ζωή και γενναίο φρόνημα για την αντιμετώπιση των πολλών δυσκολιών και προβλημάτων της καθημερινότητας.




onomastiria-5

onomastiria-6

onomastiria-7

onomastiria-8

onomastiria-9

onomastiria-10
onomastiria-11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !