16 Ιουλίου 2015

Βελτίωση αγροτικών υποδομών στις τοπικές Κοινότητες της Κατερίνης


Eργασίες βελτίωσης των αγροτικών υποδομών, βρίσκονται σε εξέλιξη στο σύνολο του αγροκτήματος του Δήμου Κατερίνης.
Στο πλαίσιο αυτό, την τρέχουσα εβδομάδα, τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας, εργάστηκαν στη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας και των αρδευτικών δικτύων
στις Τοπικές Κοινότητες Κούκου, Λαγοράχης, Σεβαστής, στη Δημοτική Κοινότητα Καλλιθέας και Λόφου.
Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Βαϊνάς: «Με τον συντονισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, ο Δήμος Κατερίνης απαντά στην κρίση με την προώθηση σημαντικών έργων υποδομής.  Ειδικότερα, σε συνεργασία με τους προέδρους όλων των κοινοτήτων και έχοντας ως προτεραιότητα την τόνωση  της αγροτικής οικονομίας του Δήμου καταγράφουμε τα προβλήματα, ιεραρχούμε και παρεμβαίνουμε άμεσα, δίνοντας λύσεις και στηρίζοντας τον ευαίσθητο χώρο της πρωτογενούς παραγωγής».
Γενικότερα, για τη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας και των αρδευτικών δικτύων του Δήμου, η Τεχνική Υπηρεσία  διαθέτει 3 Grader, 3 JCB, 1 φορτωτή, 6 φορτηγά αλλά και μισθωμένα μηχανήματα ιδιωτών έχοντας συνάψει συμβάσεις ξεχωριστά, για κάθε Δημοτική Ενότητα.
Στόχο της Διοίκησης αποτελεί η σταδιακή διαμόρφωση των όρων και των συνθηκών προσαρμογής του αγροτικού παραγωγικού μοντέλου της περιοχής στη νέα ανταγωνιστική εποχή, καθώς και η μεθοδική αντιμετώπιση των προβλημάτων, που θα οδηγήσει στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !