16 Ιουλίου 2015

ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΙΔΗΣ

Ο Ανδρέας Βεργίδης εξελέγη ομόφωνα νέος Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, στη θέση του αποθανόντος Περικλή Κολότσιου, μετά τις σημερινές αρχαιρεσίες ανάμεσα στα μέλη της Περιφερειακής Παράταξης «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Παρόντες ήταν 47 Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι στο σύνολό τους ψήφισαν με μυστική ψηφοφορία, όπως ορίζει ο νόμος, τον κ. Βεργίδη για νέο Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κιλκίς.
Δικαίωμα υποψηφιότητας είχαν οι δυο Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κιλκίς της «Αλληλεγγύης», Ανδρέας Βεργίδης και Παύλος Θωμαΐδης, ωστόσο ο κ. Θωμαΐδης παραιτήθηκε υπέρ του κ. Βεργίδη ως δείγμα του κλίματος ενότητας και ομόνοιας ανάμεσα στα μέλη της παράταξης.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην ομιλία του προς τους Περιφερειακούς Συμβούλους της «Αλληλεγγύης» εξήρε το ήθος, το έργο και τον άνθρωπο Περικλή Κολότσιο. «Δεν είναι μια καλή εξέλιξη που μας έφερε σήμερα εδώ. Χάσαμε έναν φίλο, συνεργάτη και συνάδελφό μας, έναν ακέραιο, έντιμο και ηθικό άνθρωπο, που με αποφασιστικότητα, με αυταπάρνηση και με όραμα για το Κιλκίς άφησε πολύ σημαντικό έργο από όποια θέση κι αν υπηρέτησε τους συμπολίτες του. Καλό ταξίδι του, θα τον θυμόμαστε πάντα. Θέλω να ευχαριστήσω τους δυο Περιφερειακούς Συμβούλους μας, Ανδρέα Βεργίδη και Παύλο Θωμαΐδη, οι οποίοι όλο το διάστημα της ασθένειας του Περικλή Κολότσιου φρόντισαν να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς. Συγχαίρω τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του, για το καλό του Κιλκίς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στην ‘Αλληλεγγύη’ άλλωστε έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μια ομάδα ενιαία και αδιαίρετη», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ συνεχάρη και τον Παύλο Θωμαΐδη για τη γενναία απόφασή του.

Ο κ. Θωμαΐδης, αφού μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για τον Περικλή Κολότσιο, όσο και για τον Ανδρέα Βεργίδη, δήλωσε: «Θα είμαι στο πλευρό του Ανδρέα και θα συμβάλω με όλες τις δυνάμεις μου στην ενότητα της παράταξης».
Σε κλίμα συγκίνησης, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης τόνισε: «Στηρίξαμε, με τον Παύλο Θωμαΐδη, όλο αυτό το διάστημα της ασθένειας του Περικλή Κολότσιου ο ένας τον άλλο. Το όραμα του Περικλή ταυτίζεται με το δικό μας, με το όραμα της ‘Αλληλεγγύης’. Βασίζομαι για το έργο μου από εδώ και στο εξής στη βοήθεια του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα, στη βοήθεια όλων σας και στη βοήθεια των υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Κιλκίς, με τους οποίους έχουμε άψογη συνεργασία».

Τη θέση του κ. Βεργίδη ως Περιφερειακή Σύμβουλος Κιλκίς της «Αλληλεγγύης» καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα στις περιφερειακές εκλογές, Μιχαηλία Καραμισάκη.
Τη θλίψη τους για την απώλεια του Περικλή Κολότσιου εξέφρασαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι συνεχάρησαν τον νέο Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.
Στη μνήμη του Περικλή Κολότσιου το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας τήρησε ενός λεπτού σιγή, ενώ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι η αίθουσα συσκέψεων της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς θα μετονομαστεί σε «Αίθουσα Περικλή Κολότσιου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !