27 Ιανουαρίου 2015

Επαναπροσλαμβάνονται όσοι απολύθηκαν λόγω Μνημονίου !

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, προανήγγειλε την ανάκληση των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που προήλθαν από το μέτρο της διαθεσιμότητας ή κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του, ο κ. Κατρούγκαλος υπενθύμισε τη σχετική δέσμευση της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα ανακληθούν όλες οι απολύσεις που έγιναν βάσει μνημονιακών δεσμεύσεων. 
Σημειώνεται πως μέχρι την προκήρυξη των εκλογών η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε 10.000 περίπου απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ο «ποσοτικός στόχος» που καλούνταν να ικανοποιήσει αφορούσε συνολικά 15.000 απολύσεις. Στην πλειονότητά τους οι απολυμένοι πέρασαν πρώτα από το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας. Η νέα κυβέρνηση, η οποία δεν αναγνωρίζει τους στόχους των απολύσεων που είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα, θεωρεί την επαναπρόσληψη των «διαθέσιμων» κοστολογημένη. 
Εξάλλου, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε τον στόχο να εκμηδενιστούν οι ανισότητες στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γίνει πρώτα ένας εξορθολογισμός των αμοιβών στο δημόσιο. Τέλος, αναφορικά με την αξιολόγηση του προσωπικού, δήλωσε ότι θα προωθήσει ένα σύστημα τίμιο και όχι τιμωρητικό ή εκδικητικό, το οποίο θα εφαρμοστεί σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και συνεννόησης με τους ίδιους τους εργαζόμενους στο δημόσιο. 

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !